Poletni počitniški tabor z jahanjem

Kakšen vonj ima konjeva koža? Kako topla je?
Kako mehka je volna mlade ovčke?
Kako diši sveže pokošeno seno? Kako bi bilo spati na njem?
Kakšnega okusa je kruh, ki se speče na ognju?
Kako pripraviš okusen čaj in domač sirup?
Kaj lahko ustvariš iz sveže nastrižene ovčje volne?
Kakšne vragolije lahko počneš na vodi?
Kje? Šenkova domačija na Jezerskem

Odgovore na vsa ta vprašanja in še na marsikatero drugo lahko to poletje dobite na Šenkovi domačiji, kjer vam ponujamo počitniški program, namenjen prijetnemu druženju z živalmi ter aktivnemu doživljanju narave in njenih značilnosti. Spali bomo na seniku, jahali konje, predelovali volno, spoznavali zelišča, raziskovali okolico in čofotali v jezeru ter se zabavali s športnimi igrami.Kdo izvaja?
Skupina usposobljenih animatorjev pod vodstvom Roka Teula. Rok je prekaljen organizator taborov za otroke. V preteklih dveh letih je s sodelavci uspešno izvedel angleške poletne in zimske tabore na Jezerskem in Kolpi.

Posebnosti našega tabora
Posebnost našega programa je prepletanje stika z živalmi z izkušnjo doživljanja hribov, ki zaobjemajo našo kmetijo in dajejo okolju poseben pečat. Poseben poudarek dajemo ohranjanju in spoznavanju dediščine naše preteklosti in jo vpletamo v sedanje življenje na kmetiji.

Pri nas vam nikoli ne bo dolgčas, ne glede na to, kateri termin boste izbrali. Vsak dan vas bo pričakalo novo presenečenje, spoznavali boste starodavne načine življenja in bivanja v sožitju z naravo. V čudovitem gorskem okolju bomo lahkotno spletali nova prijateljstva  ter se učili vzajemnega sprejemanja vseh in vsega.

Domača hrana, druženje z živalmi in jahanje
Otrokom bomo nudili:
  •       spoznavanje domačih živali in druženje z njimi
  •       delo s konjem in jahanje pod vodstvom inštruktorja
  •       predelava volne, spoznavanje in uporaba zelišč
  •       obisk čebelarja
  •       sprehodi po Jezerskem in lažji pohod na bližnji hrib
  •       spanje na seniku
  •       doma pridelano ekološko  hrano
  •       športne dejavnosti


Kaj potrebujem?

Predvsem dobro voljo in navdušenje. Za dobro počutje in varno izvajanje programa je za udeležbo na taboru obvezna naslednja oprema: spalna vreča, primerna oblačila in obutev za šport ter spanje, kopalke, nahrbtnik, primerna obutev za hojo v gore in obisk jezera, brisače, pribor za osebno higieno, krema za sončenje, čutara za vodo, pisalo in beležko, topla oblačila za zvečer, pelerina in dežnik, najljubše igrače, igre in knjige, žepnina za sladoled, veljavna osebna in zdravstvena izkaznica. Pametnih telefonov ne potrebujete!

Tabor je namenjen otrokom med 8. in 13. letom starosti.
Število otrok v posamezni skupini je omejeno na 14.

Termini za poletje 2017
1. termin: 25. 6. 2017 – 30. 6. 2017  (od nedelje zvečer do petka po kosilu)
2. termin: 2. 7. 2017 – 7. 7. 2017  (od nedelje zvečer do petka po kosilu)

Cena:
Cena 5-dnevnega termina je 265 Eur in vključuje: strokovni program,  spoznavanje konja in jahanje,  spanje na skupnih ležiščih na seniku, domačo ekološko hrano, delavnice predelave volne, zelišč in čebelarjenja, športne igre ter turistično takso.
Drugi otrok v družini ima 15 Eur popusta.

Informacije in rezervacije:
Za bolj podrobne informacije smo vedno dosegljivi na GSM številki 031 777 188 (Polona).
Za rezervacijo določenega termina nam pošljite prijavnico z otrokovimi podatki na elektronsko pošto: polona.karnicar@siol.net.
Poslali vam bomo predračun za plačilo akontacijo v višini 100 Eur na TRR: SI56 0510 0801 3071 130.

Slike s preteklih taborov si lahko ogledate v galeriji.


Nekaj vtisov s taborov:

Zelo pravljično, zabavno, z nami so bili neverjetni mentorji,vsi smo zelo uživali.
Vid
....................................................................................................................................................
Tukaj je super. Mentorji so prijazni, zelo pogosto jemo in obkroženi smo z živalmi, s katerimi se lahko ves čas igramo. Zelo mi je všeč, da ne uporabljamo elektronskih inštrumentov.
Marina
.......................................................................................................................................................
Zame je bilo na taboru »mega dobro«. Dogajanje in programi so bili zanimivi, igre zelo zabavne, predvsem pa so me razveselile živali, ki so nas ves čas obkrožale.
Hana
.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Bilo mi je res zelo fajn. Še posebej zanimiv je bil program, ob katerem mi nikoli ni bilo dolg čas. Solata je bila neverjetno okusna in zelo sem vesela, da je bila vsa hrana domača.
Vita
.................................................................................................................................................
Tabor je zelo fajn, ker sem se zelo veliko novega naučila. Hrana in konji so bili nepozabni. Zelo so mi bile všeč večerne igre, od katerih se mi je najbolj v spomni vtisnil obisk vil.
Živa
.......................................................................................................................................................
Tabor mi je bil zelo všeč. Še posebej sem navdušen, ker sem izvedel toliko novega in predvsem zelo zanimivih stvari.
Maks
......................................................................................................................................................
Pridite, ker je tukaj fajn, še posebno vam bo všeč, če imate radi presenečenja in konje, kajti potem tega tabora nikakor ne smete zamuditi.
Nika
..............................................................................................................................
Najboljši tabor, kar sem jih obiskala, saj smo veliko časa preživeli v vodi in vsak dan jahali konje, ob tem pa je vladalo razigrano vzdušje.
Taja
.................................................................................................................................................
Tukaj je super vzdušje, veliko možnosti je, da se družimo z živalmi in se ves čas zelo zabavamo!
Katja


Obiščite nas

Copyright 2018, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?