REZERVACIJA/BOOKING

3 – DNEVNI ODDIH NA ŠENKOVI DOMAČIJI S SOLJENJEM OVC NA JENKOVI PLANINI V SPREMSTVU DREJCA KARNIČARJA

3 dni / 2 noči, spoznajte tradicijo ovčereje na Jezerskem z vrhunskim alpinistom in ovčerejcem Drejcem Karničarjem

Jezersko je daleč naokrog znano, kot raj za pohodnike in kolesarje. Vendar obiskovalcem nudi še veliko več. Zanimivo je tudi za ljubitelje tradicije in dobre domače hrane. Vaše počitnice pri nas si lahko popestrite s pohodom na Jenkovo planino in soljenjem ovc, ki ga organiziramo enkrat tedensko v poletnem času.
  
- Privoščite si kratek odklop v gorskem raju, 
- uživajte v domači kuhinji,
- spoznajte tradicijo ovčereje na Jezerskem,
-       preživite dan z vrhunskim alpinistom Drejcem Karničarjem.

1. dan (torek): Šenkova domačija.
Popoldanski prihod na Šenkovo domačijo, kjer vas prijazno sprejmemo. Namestitev v sobo / apartma ali čas za postavljanje šotora. Popoldne lahko izkoristite za sprehod do izvira jezerske slatine in Planšarskega jezera.  Po želji vam pripravimo okusno 3 – hodno večerjo iz domačih sestavin, ki jih sami pridelujemo na naši kmetiji. Po večerji vam bo Drejc predstavil našo kmetijo, življenje družine, ki je prepleteno z gorništvom in kmetovanjem ter avtohtono jezersko – solčavsko ovco. Nočitev. 

2. dan (sreda): Šenkova domačija – soljenje ovc na Jenkovi planini  – Šenkova domačija.
Zjutraj krepčilen zajtrk na Šenkovi domačiji. Ob 9:00 se boste z Drejcem odpravili na soljenje ovc. Za pohod potrebujete udobne pohodniške čevlje in oblačila, vetrovko in pijačo. Mimo Jenkove in Kropivnikove kmetije bomo krenili po tematski poti in naprej po gozdu proti Jenkovi planini. Tekom pohoda vas bo Drejc seznanil s planšarsko tradicijo na Jezerskem, jezersko – solčavsko ovco in pomenom ovčereje danes. Na Jenkovi planini, na pobočjih Golega vrha ali Velike Babe, boste poiskali čredo ovac. Udeleženci, ki boste to želeli, boste sol ponudili ovcam z dlani. Sledi malica v Jenkovi planini, ki jo boste zaužili pred pastirsko kočo, ki jo je v 30-ih letih prejšnjega stoletja zgradil Polonin dedek Ludvik Virnik. Povratek v dolino, do Šenkove domačije, kamor se bomo vrnili v zgodnjih popoldanskih urah. Počitek, po želji večerja in nočitev. 

Peš od Šenkove domačije do Jenkove planine
Dolžina poti: 4,6 km
Predviden čas hoje: 1,5 h 
Višinska razlika: 580 m

3. dan (četrtek): Šenkova domačija – odhod domov.
Še zadnji zajtrk na Šenkovi domačiji. Pomahamo si v slovo in si obljubimo, da se drugo leto spet vidimo. Vendar naj se vam ne mudi preveč domov! Na Jezerskem je še veliko možnosti za kvalitetno preživet dan. Ob sončnem vremenu se ponuja ogromno možnosti za pohode. Ob dežju se lahko sprehodite do Jenkove kasarne, kjer je urejen etnografski muzej. Potem pa skočite še na kosilo ali kavo. Nasvidenje Jezersko! CENA NA OSEBO V DVOPOSTELJNI SOBI V VISOKI SEZONI: od 129 EUR

Cena vključuje: 

- 2x nočitev v standardni dvoposteljni sobi, 
- 2x domač zajtrk,
- soljenje ovc na Jenkovi planini v spremstvu izkušenega vodnika,
- malico na planini
- brezplačno parkirišče
- brezplačen wi –fi 

Doplačila: 

-       doplačilo za enoposteljno sobo: 30 % cene paketa
-       3 – hodna večerja (tradicionalne jedi) : 25 € / osebo 
- Turistična taksa: 2 € / osebo / dan
- Nadgradnja sobe: glej cenik 

Popusti: 

- Otroci od 7 – 12 let: 30 % 
- Otroci 2 – 6 let: 50 % 
- Najem savne: 10 % 
- Najem gorskega kolesa: 10 % 
 
Ponudba je informativne narave.  V skladu z interesom, vam uredimo ponudbe za druge termine in vrste nastanitve. Za vse informacije smo na voljo na tel: +386 41 467 008 ali e – mail: info@senkovadomacija.si


Obiščite nas

Copyright 2023, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?