REZERVACIJA/BOOKING

3 - dnevni kolesarski oddih na Šenkovi domačiji na Jezerskem

3 dni / 2 noči 

Jezersko je raj za gorske kolesarje, saj lahko v objemu gora doživite in občutite pristno lepoto neokrnjene narave in njeno bližino. Izbirate lahko med več različnimi kolesarskimi potmi in prekolesarite celotno jezersko občino.

- Tri nepozabne ture z izjemnimi razgledi
- Tereni primerni za izkušene kolesarje s treking ali gorskimi kolesi 
- Celovito doživetje podeželskega življenja stran od mestnega vrveža1. dan: Šenkova domačija – Jezerski vrh – Ankova planina – Šenkova domačija. 
Popoldanski prihod na Šenkovo domačijo, kjer vas prijazno sprejmemo. Namestitev v sobo / apartma ali čas za postavljanje šotora. Popoldne lahko izkoristite za vzpon po cesti do Jezerskega vrha, ki je skupaj z dolino Kokre eden najbolj priljubljenih med cestnimi kolesarji okoliških občin. Zložna serpentinasta asfaltna cesta vas po 4 kilometrih pripelje do mejnega prehoda. Če vam čas dopušča, lahko od Jezerskega vrha pot nadaljujete levo po makadamski poti, ki vas pripelje na Rakeževo. Na robu travnika, kjer je bila včasih kmetija, stoji stolp in panoramska kamera. Ko se naužijete sonca in prelepega razgleda, pot nadaljujete do Ankove planine, kjer je bila nekoč karavla. Povratek na Šenkovo domačijo. Po želji vam pripravimo okusno 3 – hodno večerjo iz domačih sestavin, ki jih sami pridelujemo na naši kmetiji. Po večerji možnost sprostitve v savni ali na masaži. Nočitev. 

S kolesom od Šenkove domačije do Ankove planine
Razdalja: 7 km 
Višinska razlika: 300 m (vzpon)
Čas: 1 h (vzpon)

2. dan: Šenkova domačija – Pečovnik – Šenkova domačija.
Zjutraj krepčilni zajtrk na Šenkovi domačiji. Od Šenkove domačije se s kolesom odpeljete mimo Planšarskega jezera skoz središče vasi, po glavni cesti proti Kranju. Po dveh izrazitih serpentinah se v zaselku Spodnji kraj odcepite desno v dolino Komatevre. Rahlo se vzpnete in kmalu se vam na desni odpre pogled na nekdanji kamnolom lehnjaka, kjer si lahko na kratko oddahnete. Pot nadaljujete po makadamski poti pod Robnikovo kmetijo, je odcep za Virnikovo planino, kjer je danes učni center slovenskih gorskih reševalcev. Vi nadaljujete levo mimo partizanske bolnišnice Krtina, kmetije Komatevra in lovske koče na Staniču vse do ruševin nekdanje karavle na Pečovniku. Počitek in povratek po isti poti. Prosto popoldne za sprostitev. Po želji si lahko privoščite okusno domačo večerjo. Nočitev. 

S kolesom od Šenkove domačije do Pečovnika
Razdalja: 14 km 
Višinska razlika: 740 m (vzpon)
Čas: 2 h (vzpon)

3. dan: Šenkova domačija – Ovčje koče – Šenkova domačija.
Dan se na kmetiji začne s petelinjim petjem, ki vas prebudi v umirjenem vzdušju, skupaj s sončnim vzhodom. Privoščite si še zadnji zajtrk na Šenkovi domačiji in se s kolesom odpravite novim dogodivščinam naproti. Po že znani poti se spustite do središča vasi, kjer prek slikovitega lesenega mosta zavijete desno. Asfaltna cesta vas vodi mimo Mlinarjeve kmetije po klancu do nekdanjega smučišča Mali vrh, kjer se pot spremeni v makadamsko. Sledite cesti, ki se vzpenja vse do Mlinarjevega sedla, kjer je nad cesto urejeno razgledišče s klopco. Privoščite si kratek oddih s pogledom na verigo Karavank in Jezersko. Od razgledišča se pot zravna, mestoma celo spušča. Vozite se visoko nad dolino reke Kokre. Ko prispete do makadamskega parkirišča, vas časa le še strm, a kratek vzpon po gozdni vlaki do hišice na Ovčjih kočah. Lep travnik pred hiško in še lepši razgled na Storžič in Karavanke so zaslužena nagrada za vloženi trud. Vrnitev po isti poti. Nasvidenje Jezersko! 

S kolesom od Šenkove domačije do Ovčjih koč 
Razdalja: 11 km 
Višinska razlika: 350 m (vzpon)
Čas: 1 h 30 min (vzpon)CENA NA OSEBO V DVOPOSTELJNI SOBI: od 119 EUR

Cena vključuje: 
- 2x nočitev v standardni 2 posteljni sobi 
- 2x domač zajtrk
- Brezplačno parkirišče
- Brezplačen wi –fi 

Doplačila: 
- 4 – hodna večerja (tradicionalne jedi) : 30 € / osebo 
- Turistična taksa 2 € / osebo / dan

Popusti: 
- Otroci 2 – 12 let: 50 % 
- Najem savne: 10 % 
- Najem gorskega kolesa: 10 % 
 
Ponudba je informativne narave.  V skladu z interesom, vam uredimo ponudbe za druge termine in vrste nastanitve. Za vse informacije smo na voljo na tel: +386 41 467 008 ali e – mail: info@senkovadomacija.si.

Obiščite nas

Copyright 2024, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?