REZERVACIJA/BOOKING

Aktivnosti in dogodki na Šenkovi domačiji


Na kmetiji si lahko ogledate živali slovenskih avtohtonih pasem ter v poletnem času ob četrtkih popoldne poskusite splesti volno na starem kolovratu.
Poleti si je možno izposoditi tudi  set za ferato ali gorsko kolo in se z njim popeljati po jezerskih cestah in poteh. Jezersko je raj za pohodnike in kolesarje in nudi obilo pohodniških poti različnih težavnosti.

V zimskem času vam nudimo izposojo tekaške opreme, saj našo kmetijo obkrožajo vzorno urejene tekaške proge. Ob obilici snega lahko pretečete kar 15 kilometrov dolg krog in se na tekaških smučeh podate v osrčje Ravenske kočne. Nekaj terenov je primernih tudi za turno smučanje, krpljanje in sankanje. Na zaledenelem jezeru ali na umetnem drsališču pa lahko drsate stari in mladi drsalci.

Zvečer se lahko pogrejete v infrardeči ali finski savni in se prepustite spretnim rokam maserja Luka, ki vas bo pripravil na nove pohodniške izzive.

Za več informacij smo na voljo na kontaktu:
E-mail: info@senkovadomacija.si
GSM: 041 467 008

Pohodništvo

Šenkova domačija na Jezerskem, ki je z ene strani obkroženo z vencem Kamniško – Savinjskih Alp, z druge pa ga obdajajo Karavanke, je pravi raj za ljubitelje narave in pohodnike. Tukaj bo nekaj zase našel prav vsak obiskovalec.

Za družine z majhnimi otroki, starejše in vse, ki vam ni do daljših pohodov, je po dolini Ravenske kočne speljana tematska pot, opremljena z informacijskimi tablami, mizami in klopmi. Tematska pot je dostopna tudi z vozički in ponuja prelepe razglede na okoliške vršace. Mirne, prijetne in ravninske poti vodijo še okoli Ravenskih kmetij, do centra vasi, do Stare cerkve sv. Ožbolta, od Jezerskega vrha do Roblekove planine in od centra vasi do razgledne točke na Malem vrhu. Ob poti se marsikje ponujajo klopce za krajši oddih, malico ali samo uživanje v sončnem dnevu in prelepih panoramah.  

Opise ravninskih sprehodov si lahko preberete na povezavi.

Vsi navdušeni pohodniki pa lahko izbirate med paleto različnih možnosti pohodov. Za družine in zmerno pripravljene pohodnike so  od severno in zahodno od Jezerskega številni vrhovi, kamor vodijo krajše in manj zahtevne poti, ki pa vas prav tako pripeljejo na razgledne vrhove tik nad gozdno mejo.  Vsak izmed vrhov ponuja edinstven razgled. Iz Šenkove domačije so peš dostopni Goli vrh, Pristovški Storžič, Virnikov Grintovec in Veliki vrh.  S Spodnjega Jezerskega sta dostopna še Stegovnik in manj znan Kozji vrh.  

Natančne opise posameznih pohodov si lahko preberete na povezavi.Kamniško – Savinjske Alpe ponujajo še več izbire med lažjimi krajšimi pohodi in daljšimi visokogorskimi poslasticami. Iz Šenkove domačije se lahko kar peš odpravite na vse naštete vrhove. Češka koča – 120 let stara lepotica na Spodnjih Ravneh, je lahko že sama po sebi prijeten pohod ali pa samo vmesna postaja ob poti na Grintovec, Kočno ali Dolg hrbet. Na sosednjem pobočju, preko Žrela, stoji Kranjska koča na Ledinah, ki služi kot izhodišče za Skuto, Rinke in Veliko babo.

Obe koči gostom nudita pijačo in domačo hrano ter prenočišče. Dostopni sta tudi manj izkušenim pohodnikom. Vrhovi nad njima pa zahtevajo od pohodnika dobro opremljenost, odlično fizično pripravljenost in gorniške izkušnje. Poti so namreč zelo zahtevne, mestoma izpostavljene in opremljene z jeklenicami.

Natančne opise posameznih gorskih tur, si lahko preberete na povezavi.
Z Jezerskega pa je dostopen tudi Storžič – markanten stožčast vrh, ki se dviga nad Preddvorom. Izhodišče je na Spodnjem Jezerskem, v dolini Dol – Podstoržič.

Vsi našteti vrhovi so točke Jezerske planinske poti. 

Za adrenalina željne izkušene gornike, je do Češke koče speljana tudi zavarovana plezalna pot – ferata. Za vzpon po ferati je poleg običajne gorniške opreme potrebno imeti tudi samovarovalni komplet, ki si ga lahko izposodite pri nas na domačiji.

Več podrobnosti o ferati Češka koča najdete na povezaviAlpinistom pa so vsi zgoraj našteti vrhovi dostopni tudi po različnih plezalnih smereh vseh težavnosti.

Jezersko pohodnike in turne smučarje privablja tudi v zimskem času. Nekateri nižji, z gozdom poraščeni vrhovi so primerni za turno smuko že takoj po sneženju in v pravih zimskih razmerah. Med najbolj priljubljenimi je Goli vrh, ker je zaradi svoje poraščenosti manj nevaren za snežne plazove. Za izkušene turne in alpinistične smučarje, pa se predvsem v pomladnem času ponujajo grape in zahtevnejši turni smuki, najbolj znan je spust iz Jezerskega sedla.

Več o možnostih turne smuke na Jezerskem si lahko preberete na povezavi

Ob primernih zimskih razmerah se pod Češko kočo oblikujeta dva slapova, zanimiva za ledno plezanje, Vikijeva sveča in Sinji slap. Najbolj obiskana grapa v zimskih razmerah je Teranova


 

Kolesarjenje

Jezersko je med prebivalci okoliških občin že dolgo znano kot zanimiva in v poletnih mesecih zelo oblegana kolesarska točka. Predvsem je priljubljeno med cestnimi kolesarji, ki jih privlači vijugasta cesta skozi dolin reke Kokre in naprej prek Jezerskega do mejnega prehoda Jezerski vrh.

Ker je Jezersko majhen kraj z omejenimi možnostmi parkiranja, je kolesarjenje lahko prijeten in okolju prijazen način za spoznavanje kraja in njenih lepot.
Za vse ljubitelje stranpoti in makadama pa Jezersko ponuja tudi več gorsko kolesarskih  poti. Med bolj priljubljenimi je vzpon prek Mlinarskega sedla do Ovčjih koč, ki vas pripelje visoko nad dolino Kokre, od koder se odpre prelep pogled na Storžič. V Ravenski kočni je najbolj priljubljena gorsko kolesarska tura do tovornih žičnic in naprej v Štularjevo planino. Med bolj znanimi je tudi vzpon na Jezerski vrh in naprej do Ankove planine, od koder lahko občudujete panoramo Kamniško – Savinjskih Alp. Še en zanimiv izlet je prek Spodnjega Jezerskega v dolino Komatevre pod Karavanke do Pečovnika.

Natančne opise gorsko kolesarski tur si lahko preberete na povezavi.
Na Šenkovi domačiji izposojamo gorska kolesa, za vse tiste željne dodatnega udobja pa je pri nas na Šenkovi domačiji in v TIC-u mogoče dobiti tudi električna gorska kolesa.

Izposoja športne opreme

V želji, da bi čim bolj aktivno preživeli svoje dopustniške dni, si marsikdo zaželi tudi kolesarjenja ali plezanja po zavarovani plezalni poti (ferati) poleti ter teka na smučeh pozimi. Če s seboj niste pripeljali primerne opreme, vam lahko pomagamo. Na voljo imamo 6 gorskih koles, primernih za vse velikosti kolesarjev, in dve električni kolesi. Pri nas si lahko izposodite tudi dva kompleta opreme za plezanje v ferati. V obeh primerih dobite tudi varnostno čelado in navodila ter nasvet, kam se odpraviti, da se boste kar najbolj zadovoljni vrnili tudi nazaj. Pozimi pa si lahko izposodite 20 kompletov tekaške opreme, primerne za drsalno in klasično tehniko . Na voljo imamo tri otroške komplete za predšolske otroke in tekaško opremo od številke čevljev 29 - 48.

Cene najema opreme so sledeče:
- izposoja gorskega kolesa za 2 - 3 ure: 10 €
- izposoja gorskega kolesa za cel dan: 15 €
- izposoja električnega kolesa za 2 - 3 ure: 30 €

- izposoja seta za ferato za cel dan: 15 €

- izposoja kompleta tekaške smučarske opreme (smuči, čevlji in palice) za 3 ure: 15 €
- izposoja kompleta tekaške smučarske opreme (smuči, čevlji in palice) za cel dan: 20 €
- izposoja otroškega kompleta tekaške smučarske opreme (smuči in palice): 6 €
Možna je tudi izposoja posameznih delov alpinistične opreme (pas, čelada, cepin, samovarovalni komplet).

Več informacij dobite na naši telefonski številki: 041 467 008 ali na elektronski pošti: info@senkovadomacija.si.

Vabljeni na aktivno preživljanje prostega časa na Jezersko, na Šenkovo domačijo.


Savna in masaža na Šenkovi domačiji


V preužitkarski hiši naše domačije so kletni prostori skoraj v celoti namenjeni razvajanju in sprostitvi. Naš velnes sestavljata dve savni; finska in infrardeča, velik prostor za počitek s pogledom na zeleno okolico in izhodom na zunanjo teraso ter masažna soba. Ti prostori predstavljalo idealno kombinacijo za vašo popolno sprostitev. Po savnanju se prepustite masaži, ki jo izvaja naš Luka. Dolžino in intenzivnost si izberete sami, za razvajanje in prijetno atmosfero poskrbimo mi. 


Ogled živali slovenskih avtohtonih pasem


Pomena ohranjanja domačih pasem se zavedamo tudi na Šenkovi domačiji. Na naših pašnikih tako lahko vidite avtohtone krave cike, ovce jezersko-solčavske pasme in krškopoljske prašiče. Za naše prizadevanje smo pridobili tudi certifikat ARK kmetije. Izraz "ark" (v neposrednem prevodu barka, skrinja) sporoča, da gre za ohranjanje in spodbujanje reje avtohtonih pasem v lokalnem okolju. Ark-kmetije in Ark-središča predstavljajo kmetije, kjer se pasme ohranjajo in predstavljajo zbirko – skrinjo dragocenih genskih virov.

Poleg avtohtonih pasem domačih živali se po našem dvorišču sprehajajo še kokoši, race, mačke in dva psa čuvaja, ki slišita na imeni Arči in Medo.

Najpomembnejša na Jezerskem je reja ovc jezersko-solčavske pasme, ki so jih redili že naši predniki.  Nanje smo zelo ponosni, saj jih je eden izmed naših prednikov že leta 1856 peljal v Pariz na razstavo. Več o ovci si lahko preberete na povezavi: .http://www.genska-banka.si/pasme/jezersko-solcavska-ovca/Naslednja skupina živali na naši domačiji so krave cikaste pasme. Cika je v preteklosti že skoraj izumrla, sedaj pa se zaradi primernosti za naše pašnike pojavlja vedno več čred te živali tudi na Jezerskem. Več o ciki si lahko preberete tukaj: http://www.genska-banka.si/pasme/cikasto-govedo/Tretja avtohtona žival na naši kmetiji so prašiči krškopoljske pasme. Zaradi višjega deleža maščobe so prav tako kot krave cike že skoraj izginili iz slovenskih dvorišč. Prašiče, ki so črno bele barve in primerni za rejo zunaj, pa poleg nezahtevnosti pri reji odlikuje kvalitetna maščoba in zelo okusno meso. Več o krškopoljcih si preberite tukaj: http://www.genska-banka.si/pasme/krskopoljski-prasic/Zadnja avtohtona pasma živali na naši kmetiji pa so kokoši štajerke. Njihova največja posebnost so poleg čopka na glavi bela jajca. So okras našega dvorišča in v veselje otokom, ki po kmetiji iščejo njihova jajčka. Več o štajerski kokoši je zapisano na tej povezavi: http://www.genska-banka.si/pasme/stajerska-kokos/Marsikdo se ne zaveda, da se biotska pestrost živalskih genskih virov ne zmanjšuje samo na račun izumiranja živalskih vrst, temveč se v znatnem obsegu zmanjšuje tudi na račun izumiranja posameznih pasem.
Tudi v Sloveniji ima med vsemi slovenskimi avtohtonimi pasmami domačih živali sedem pasem kritično (najvišjo) stopnjo ogroženosti (lipicanski konj, posavski konj, slovenski hladnokrvni konj, bovška ovca, istrska pramenka, belokranjska pramenka in drežniška koza), tri pasme so ogrožene (cikasto govedo, krškopoljski prašič, štajerska kokoš), ena pasma je ocenjena kot ranljiva (jezersko-solčavska ovca).

JEZERSKA ŠTORIJA

Gre za našo identiteto, ki smo jo ohranili in jo želimo deliti naprej. Pripravili smo preplet dogodkov, ki pomenijo pomembno vez med preteklostjo in sedanjostjo. Dogodki so zanimivi in primerni za vsakogar, ki ga privlači naša zgodovina, etnološka dediščina, narava, mogočni hribi, kmetije, živali in domača kulinarika.


ETNOGRAFSKO OBARVANO  POLETNO DOGAJANJE NA JEZERSKEM


1. julij - 31. avgust

Gre za našo identiteto, ki smo jo ohranili in jo želimo deliti naprej. 
Pripravili smo preplet dogodkov, ki pomenijo pomembno vez med preteklostjo in sedanjostjo. Dogodki so zanimivi in primerni za vsakogar, ki ga privlači naša zgodovina, etnološka dediščina, narava, mogočni hribi, kmetije, živali in domača kulinarika.

Vabljeni na Jezersko poletno dogajanje, na Jezersko štorijo!

TEDENSKI DOGODKI

julij - avgust


VODENA PLANINSKA TURA NA VIRNIKOV GRINTAVEC

PONEDELJKI OB 9.00 URI IZPRED TIC-A

V spremstvu planinskega vodnika se lahko odpravite na planinski pohod do Virnikovega Grintovca, verjetno enega od najbolj razglednih vrhov v jezerski dolini. Pot nas vodi mimo župnijske cerkve Sv. Ožbolta in kmetije Žmitek po gozdnih poteh do sedla Žingarc, od koder se po vzhodnih pobočjih in po razglednem grebenu povzpnemo na vrh.

Zbirno mesto je pred pisarno TIC-a, Zgornje Jezersko 57
Dolžina poti: 8,2 km; višinska razlika: 760 m; predviden čas hoje: 4-5 h
Potrebne so predhodne najave v TIC jezersko
Cena za odrasle: 10€/osebo, cena za otroke: 5€/osebo
VODEN OGLED PO JEZERSKIH NARAVNIH IN KULTURNIH ZNAMENITOSTIH

TORKI OB 10.00 URI IZPRED TIC-a

Pot nas najprej vodi ob potoku Jezernica, mimo izvira zdravilne mineralne vode, ki jo seveda poskusimo. Od tu že vidimo cerkev sv. Andreja, ki stoji prav na posebnem mestu. Mimo nje se odpravimo proti pet stoletij stari Šenkovi domačiji, kjer se ukvarjajo s sonaravnim kmečkim turizmom. Sosednja stavba, ki jo obiščemo, je etnografski muzej Jenkova kasarna, urejen za zidovi mogočne zgradbe iz 16. stoletja. Naredimo daljšo panoramsko pentljo ter se mimo Planšarskega jezera odpravimo nazaj proti vaškemu jedru. Ogled z veseljem prilagodimo vašim željam in skupaj lahko obiščemo tudi druge znamenitosti jezerske doline. 

Potrebne so predhodne najave v TIC Jezersko.
Cena za odrasle: 5€/osebo, otroci brezplačno
SOLJENJE OVC V PLANINI

SREDE OB 09.00 URI NA ŠENKOVI DOMAČIJI

Ob 9.00 se bomo zbrali na Šenkovi domačiji od koder se bomo z vrhunskim alpinistom in ovčjerejcem Drejcem Karničarjem odpravili na soljenje ovc. Za pohod potrebujete udobne pohodniške čevlje ter oblačila, vetrovko in pijačo. Med pohodom vas bo Drejc seznanil s planšarsko tradicijo na Jezerskem, jezersko-solčavsko ovco in pomenom ovčereje danes. Na planini boste poiskali čredo ovc. Udeleženci, ki boste to želeli, boste sol ponudili ovcam z dlani. Sledi pastirska malica in povratek v dolino, do Šenkove domačije, kamor se bomo vrnili v zgodnjih popoldanskih urah. 

Predviden čas hoje: 4-5 h Štirinožni prijatelji naj tokrat ostanejo doma.
Potrebne so predhodne najave  v TIC Jezersko, oziroma:
info@senkovadomacija.si / 041 777 188

Cena za odrasle: 10€/osebo, cena za otroke: 5€/osebo


KUHANJE MASUNJEKA NA ODPRTEM OGNJU

SREDE OB 17.00 URI OB PLANŠARSKEM JEZERU 

V hiški ob Planšarskem jezeru vam bomo pokazali, kako so si pastirji
na planinah včasih pripravljali jed iz smetane in ajdove moke - masunjek

Potrebne so predhodne najave v TIC Jezersko.
Dogodek se izvaja le, če je 2 uri pred začetkom prijavljenih najmanj 5 oseb.
Cena za odrasle: 5€/osebo, otroci brezplačno

Masunjek

VODEN POHOD DO LEHNJAKOTVORNEGA IZVIRA IN OBISK DOMAČIJE SPODNJI VIRNIK

ČETRTKI OB 9.00 IZPRED TIC-A

Pot nas bo vodila v smeri stare cerkve sv. Ožbolta, ki je prav gotovo najstarejša stavba v kraju. 
Po dobri uri hoda mimo kmetij z bogato tradicijo in skozi gozd, bomo prispeli do prelepe naravne znamenitosti lehnjakotvorni izvir. Ob vrnitvi se bomo ustavili na kmetiji z domačo mlekarno Spodni Virnik, kjer bomo lahko degustirali njihove izdelke.

Dolžina poti: 7.6km, višinska razlika: 280m, predviden čas hoje: 3h.
Potrebne so predhodne najave v TIC Jezersko.
Cena za odrasle: 10€/osebo, cena za otroke: 5€/oseboPRIKAZ PREDELAVE VOLNE NA ŠENKOVI DOMAČIJI 

ČETRTKI OB 16.00 NA ŠENKOVI DOMAČIJI 

Volna avtohtone jezersko-solčavske pasme ovc je zelo kakovostna in primerna za predelavo v najrazličnejše izdelke. V zimskem času so se na kmetijah vrteli kolovrati in plesale pletilke. Izpod spretnih prstov gospodinj so nastajali različni izdelki: od nogavic in jopic, do odej in drobnih okrasnih predmetov. Na Šenkovi domačiji vam bomo prikazali delček skoraj pozabljene tradicije. S pomočjo domačih mojstrov se boste v predelavi volne lahko preizkusili tudi vi.

Potrebne so predhodne najave v TIC Jezersko
Cena za odrasle: 5€/osebo, otroci brezplačno


IGRA ‘’JEZERSKE ŠTORIJE’’ 

PETKI* OB 20.00 URI
* 1.7, 15.7., 29.7., 12.8. in 26.8. (JENKOVA KASARNA);
8.7., 22.7., 5.8. in 19.8. (ŽUPANOV KOT) 

V prostorih 500 let stare Jenkove kasarne, ki je sicer urejena kot muzej, si boste ogledali 3 štorije iz življenja Jezerjanov pred mnogimi leti. Igralci, ki so člani domače amaterske igralske zasedbe, se z velikim veseljem prelevijo v pastirje, furmane in ostale osebe iz naše zgodovine, ter gledalcem predstavijo preteklo življenje v pristni jezerski narečni govorici. Štorije je zbral in zapisal Andrej Karničar v knjigi "Jezerske štorije".

Potrebne so predhodne najave v TIC Jezersko.
Zaželeni so prostovoljni prispevki (10€), otroci brezplačnoFILMSKE PREDSTAVE: KINO POD GORAMI

SOBOTE OB 21.00: ŽUPANOV KOT*
23.7., 30.7., 6.8., 13.8., 20.8., 27.8.


V zavetju bukev in smrek, stisnjen naravni amfiteater pod imenom "Županov kot" vabi v avgustovskih sobotnih nočeh na popotovanja po sedmi umetnosti. Filmski večeri bodo raznoliki in zabavni. S seboj ne bo odveč prinesti toplega ogrinjala ali odeje.

*V primeru slabega vremena bo predstava v dvorani Korotan
Zaželjeni prostovoljni prispevki (5€), otroci brezplačno


SPOZNAJMO ZDRAVILNO MOČ GOZDA

NEDELJE OB 15.00 NA  PARKIRIŠČU V RAVENSKI KOČNI

Z vodnico gozdne kopeli se boste podali v osrčje neokrnjenih gozdov Jezerskega ter spoznali zdravilno moč tega edinstvenega naravnega okolja. Namen izkušnje je predstaviti potencial gozda na področju zdravja in dobrega počutja ter obiskovalce opremiti z učinkovitimi sprostitvenimi tehnikami ter jim pokazati, kako lahko s pomočjo gozda zaživijo mirnejše in bolj z naravo povezano življenje.

Delavnica gozdne kopeli traja od 60 do 75 minut. Zbirno mesto pri klopci na parkirišču v dolini Ravenske kočne. Zbirno mesto bo jasno označeno. Priporočamo, da obiskovalci parkirajo pri Planšarskem jezeru ali na parkirišču pod Turni in se do zbirnega mesta odpravijo peš.
Potrebna je predhodna prijava na: 031 426 170 ali andreja.kosir@gmail.com oz. pisarna TIC Jezersko. 
Cena za odrasle: 10€/osebo, cena za otroke: 5€/osebo


SVETE MAŠE

NEDELJE OB 8.00: ŽUPNIJSKA CERKEV SV. OŽBOLTA
                   OB 10.00: CERKEV SV . ANDREJA V RAVNEM

POSAMIČNI DOGODKI


SOBOTA, 2. JULIJ OB 20.00
KONCERTV ritmu swinga na poletno noč
Lokacija: Županov kot/ dvorana Korotan
KUD Jezersko in Vokalna skupina BeJazzy

SOBOTA 9. JULIJ OB 20.00
LITERARNI DOGODEK: Predstavitev knjige: Na Mejl
Lokacija: Medgeneracijski center Jezersko
KUD Jezersko in Iztok Tomazin

SOBOTA, 16. JULIJ OB 20.00
PRIPOVEDOVALSKO-GLASBENI VEČER
Lokacija: Županov kot
KUD Jezersko in Irena Cerar

SOBOTA, 23. JULIJ OB 21.00
FILM: ČEŠKA KOČA
Lokacija: Županov kot/ dvorana Korotan

SOBOTA, 30. JULIJ OB 21.00
FILM IN FOTO RAZSTAVA OB 30. LETNICI GRS JEZERSKO
Lokacija: Dvorana Korotan
GRS Jezersko

NEDELJA, 14. AVGUST OB 11.00
OVČARSKI BAL: najstarejša slovenska etnografska prireditev
Lokacija: Planšarsko jezero, Gostišče ob jezeru

Gostišče ob jezeru in Turistično društvo Jezersko že tradicionalno vsako leto na drugo nedeljo v avgustu prirejata najstarejšo slovensko etnografsko prireditev Ovčarsko bal, ki bo letos že 62.  po vrsti. Prikazali bomo stare običaje življenja na planini, prigon ovc v dolino, ter dela, povezana s predelavo ovčje volne. Od ročnega striženja, predenja in cvirnanja do pletenja oziroma  štrikanja nogavic. 
Brbončice boste lahko razvajali z domačimi jedmi, pripravljenimi na tradicionalen način, na odprtem ognjišču. Masunjek s kislim mlekom, ter ajdovi žganci z zeljem so bile jedi, ki so jih na planini pripravljali tudi pastirji. 
Sveže ocvrti  flancati pa še danes ponazarjajo praznični značaj dogodka.


Tek na smučeh


Kljub malo slabšim zimam, ki nas spremljajo zadnja leta, na Jezerskem vseeno poskrbimo, da lahko okusite vsaj malo zimskih užitkov. V zimsko-letnem parku ob začetku tematske poti tudi v primeru pomanjkanja naravnega snega s tehničnim snegom zasnežimo in uredimo tekaški krog v dolžini 1350 metrov. Krog ima 30 metrov višinske razlike in poteka po zelo razgibanem terenu. Poleg teka Park Jezersko nudi tudi sankanje in izposojo sank ter mini smučišče za mlajše otroke in začetnike v alpskem smučanju. Več o ponudbi si preberite na povezavi.
V primeru naravnega snega pa si tekaške smuči lahko obujete že na našem dvorišču. V optimalnih pogojih je urejenih do 17 kilometrov prog za klasično in drsalno tehniko, ki vas popeljejo globoko v dolino Ravenske kočne, prav pod mogočna ostenja Grintovcev. Tek na smučeh ima na Jezerskem že dolgo tradicijo, saj so Jezerjani tekli in prirejali tekme v teku na smučeh že dolgo pred alpskim smučanjem. Tereni so primerni za vse starostne skupine in vrste tekačev. Na ravninskih travnikih so proge primerne za začetnike, razgibanost terena do kmetije Ancel in naprej proti tovorni žičnici pa zadovolji še tako zahtevnega rekreativca. Uporaba tekaških prog je plačljiva, prispevek znaša 7 evrov. Karte lahko kupite pri nas ali v Parku Jezersko. 

Na Šenkovi domačiji vam nudimo tudi izposojo tekaške opreme za klasično in drsalno tehniko (čevlji, smuči, palice). Na voljo imamo čevlje od številke 29 do 48 in smuči za otroke in odrasle tekače.

Za dodatne informacije nas pokličite na telefon 041 467 008 ali nam pišite na info@senkovadomacija.si.

Cross Country Ski Holidays


Od leta 2022 smo člani združenja Cross Country Ski Holidays. Cross Country Ski Holidays nam je podelil kategorijo "Nordic Basic", kar pomeni, da pri nas dobite osnovne tekaške informacije, usmeritve ter si izposodite tudi tekaško opremo. Radi vam svetujemo pri izbiri načina teka, opreme in vas usmerimo na pravo tekaško progo. Če potrebujete učitelja teka na smučeh, vam ga lahko pomagamo najti in najeti.

Vljudno vabljeni na Jezersko, na tekaške proge v objemu Ravenske kočne!


Obiščite nas

Copyright 2023, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?