REZERVACIJA/BOOKING

Pohod s soljenjem ovc z gospodarjem Drejcem Karničarjem

Doživetje vas popelje po poteh tradicije ovčereje na Jezerskem. Z gospodarjem Drejcem se peš odpravite na planino nad Češko kočo, kjer se poleti prosto pasejo ovce. Poiščete jih, jih privabite h sebi s soljo, nato pa si pred vrnitvijo v dolino privoščite še pastirsko malico na Češki koči.

Na povezavi si lahko ogledate promocijski video.


Ob 9.00 se boste zbrali na Šenkovi domačiji, od koder se boste z vrhunskim alpinistom in ovčerejcem Drejcem Karničarjem odpravili na soljenje ovc. Za pohod potrebujete udobne pohodniške čevlje ter oblačila, vetrovko in pijačo. Med pohodom vas bo Drejc seznanil s pastirsko tradicijo na Jezerskem, jezersko-solčavsko ovco in pomenom ovčereje danes. Spoznali boste tudi okoliške vrhove, tradicijo alpinizma in turnega smučanja skozi oči Drejca, ki je s Češko kočo povezan že od zgodnji otroških let. Pot vas bo vodila mimo kmetij Jenk in Koprivnik ter Parka Jezersko po tematski poti po dolini Ravenske kočne, prek Štularjeve planine in po skalnatem terenu do Češke koče. Nad Češko kočo boste poiskali čredo ovac. Udeleženci, ki boste to želeli, boste sol ponudili ovcam z dlani. Sledi okusna domača pastirska malica na terasi Češke koče in povratek v dolino do Šenkove domačije, kamor se boste vrnili v popoldanskih urah.

Pohod bo potekal v poletnem času 1x tedensko, predvidoma vsako sredo ali po predhodnem dogovoru.

Peš od Šenkove domačije do Češke koče
Dolžina poti: 6,8 km
Predviden čas hoje: 2,5 h
Višinska razlika: 640 m

CENA ZA ODRASLO OSEBO: 65 EUR

CENA ZA OTROKA (8 - 12 let): 32 EUR

Cena vključuje:

- soljenje ovc na Jenkovi planini v spremstvu izkušenega vodnika,
- malico v Češki koči,
- brezplačno parkirišče pred Šenkovo domačijo.


 

Prijava3 - dnevni velnes oddih v naravi

3 dni / 2 noči

Paket velnes oddih v naravi je namenjen vsem, ki vas (pre)hiter tok življenja izčrpava in si želite odklopa, ki bi vam napolnil baterije. Trije dnevi miru, zvokov narave, odlične domače hrane, masaže in savne, bo nahranilo vaše telo in dušo.  

- Privoščite si kratek odklop v gorskem raju, 
- uživajte v domači kuhinji,
- prepustite se čarobnim rokam maserja Luka in se sprostite v savni.  


1. dan (nedelja): Šenkova domačija (večerja, savna).
Popoldanski prihod na Šenkovo domačijo, kjer vas prijazno sprejmemo. Namestitev v sobo. Popoldne lahko izkoristite za sprehod do Planšarskega jezera in izvira jezerske slatine. Jezerska »kisla voda« vsebuje veliko amonijevih in manganovih snovi, zaradi česar je še posebej priporočljiva za ljudi s srčno – žilnimi obolenji. Po povratku vas že čaka okusna 3 – hodna večerja iz domačih sestavin, ki jih sami pridelujemo na naši kmetiji. Po večerji vas čaka 2 urna sprostitev v savni ob umirjeni glasbi in domači zeliščni mešanici za umiritev. Nočitev. 

2. dan (ponedeljek): Šenkova domačija (zajtrk, večerja, savna in masaža).
Dan na kmetiji se začne s petelinjim petjem. Sledi sezonsko obarvan krepčilni zajtrk. Dopoldne lahko izkoristite za pohod po tematski poti do razgledišča na prodih. Od Šenkove domačije se odpravite mimo prostora za kampiranje, Jenkove in Kropivnikove kmetije, do Parka Jezersko, kjer se priključite tematski poti. Nadaljujete po makadamu, opazujete gozdno rastje in živali ter uživate v zvokih narave. Na travniku na Anclovem, spet zagledate venec Kamniško – Savinjskih Alp. Pot nadaljujete do velikega parkirišča, kjer se odcepite levo in sledite tablam za razgledišče. Še 20 minut zložne hoje po gozdičku in prispete na odprto melišče, ob vznožju vrhov, ki so kot na dlani. Na klopci si odpočijete, se nadihate svežega gorskega zraka in se po isti poti vrnete na Šenkovo domačijo. Popoldne vas čakajo Lukove močne roke, ki bodo z masažo sprostile napetost v mišicah. Po masaži vas čaka še 2 urno razvajanje v savni z zeliščnim čajem in svežim sadjem. Po pestrem dnevu paše okusna domača hrana, ki vam jo pripravimo za večerjo. Prost večer. Nočitev. 

3. dan (torek): Šenkova domačija – odhod domov.
Še zadnji zajtrk na Šenkovi domačiji. Pomahamo si v slovo in si obljubimo, da se drugo leto spet vidimo. Vendar naj se vam ne mudi preveč domov! Na Jezerskem je še veliko možnosti za kvalitetno preživet dan. Ob sončnem vremenu se ponuja ogromno možnosti za pohode. Ob dežju se lahko sprehodite do Jenkove kasarne, kjer je urejen etnografski muzej. Potem lahko skočite še na kosilo ali kavo. Prerojeni pomahate Jezerskemu v slovo! 

Cena na osebo v standardni dvoposteljni sobi: od 290 EUR

Cena (na osebo) vključuje: 

- 2x nočitev v standardni dvoposteljni sobi, 
- 2x domač zajtrk,
- 2x okusna 3 hodna večerja (tradicionalna kulinarika),
- 2x dvourni najem savne (pri najmanj 2 osebah) 
- 1x 45 – minutna masaža 
- Brezplačno parkirišče
- Brezplačen wi –fi 

Doplačila: 

- Doplačilo za 1 posteljno sobo: 30 % 
- Turistična taksa: 2 € / osebo / dan
- Nadgradnja sobe: skladno s cenikom.

Popusti: 

- Najem opreme za tek na smučeh: 10 % 
- Najem gorskega kolesa: 10 % 
 
Ponudba je informativne narave.  V skladu z interesom, vam uredimo ponudbe za druge termine in vrste nastanitve. Za vse informacije smo na voljo na tel: +386 41 467 008 ali e – mail: info@senkovadomacija.si

 

3 - dnevni oddih na Šenkovi domačiji s soljenjem ovc nad Češko kočo v spremstvu Drejca Karničarja

3 dni / 2 noči, spoznajte tradicijo ovčereje na Jezerskem z vrhunskim alpinistom in ovčerejcem Drejcem Karničarjem

Jezersko je daleč naokrog znano kot raj za pohodnike in kolesarje. Vendar obiskovalcem nudi še veliko več. Zanimivo je tudi za ljubitelje tradicije in dobre domače hrane. Vaše počitnice pri nas si lahko popestrite s pohodom nad Češko kočo in soljenjem ovc, ki ga organiziramo enkrat tedensko v poletnem času.

Promocijski posnetek si lahko ogledate na povezavi.


-Privoščite si kratek odklop v gorskem raju,
-uživajte v domači kuhinji,
-spoznajte tradicijo ovčereje na Jezerskem,
- preživite dan z vrhunskim alpinistom Drejcem Karničarjem.

1.dan (torek): Šenkova domačija.
Popoldanski prihod na Šenkovo domačijo, kjer vas prijazno sprejmemo. Namestitev v sobo / apartma ali čas za postavljanje šotora. Popoldne lahko izkoristite za sprehod do izvira jezerske slatine in Planšarskega jezera. Po želji vam pripravimo okusno 4 – hodno večerjo iz domačih sestavin, ki jih sami pridelujemo na naši kmetiji. Po večerji vam bo Drejc predstavil našo kmetijo, življenje družine, ki je prepleteno z gorništvom in kmetovanjem ter avtohtono jezersko – solčavsko ovco. Nočitev.

2.dan (sreda): Šenkova domačija – soljenje ovc nad Češko kočo – Šenkova domačija.
Zjutraj krepčilen zajtrk na Šenkovi domačiji. Ob  8:30 se boste z Drejcem odpravili na soljenje ovc. Za pohod potrebujete udobne pohodniške čevlje in oblačila, vetrovko ter pijačo. Iz Šenkove domačije se bomo mimo Jenkove in Kropivnikove kmetije ter Parka Jezersko odpravili po tematski poti po dolini Ravenske kočne. Nato se bomo po gozdni poti odpravili do Štularjeve planine in naprej proti Češki koči. Tekom pohoda vas bo Drejc seznanil s pastirsko tradicijo na Jezerskem, jezersko – solčavsko ovco in pomenom ovčereje danes. Na pobočjih nad Češko kočo boste poiskali čredo ovac. Udeleženci, ki boste to želeli, boste sol ponudili ovcam z dlani. Sledi malica na terasi 120 letne lepotice. 
Češke koče. Povratek v dolino, do Šenkove domačije, kamor se boste vrnili v popoldanskih urah. Počitek, po želji večerja in nočitev.


Peš od Šenkove domačije do Češke koče
Dolžina poti: 6,8 km
Predviden čas hoje: 2,5 h
Višinska razlika: 640 m
*višinska razlika celotnega pohoda je odvisna od lokacije črede ovc.

3.dan (četrtek): Šenkova domačija – odhod domov.
Še zadnji zajtrk na Šenkovi domačiji. Pomahamo si v slovo in si obljubimo, da se drugo leto spet vidimo. Vendar naj se vam ne mudi preveč domov! Na Jezerskem je še veliko možnosti za kvalitetno preživet dan. Ob sončnem vremenu se ponuja ogromno možnosti za pohode. Ob dežju se lahko sprehodite do Jenkove kasarne, kjer je urejen etnografski muzej. Potem pa skočite še na kosilo ali kavo. Nasvidenje Jezersko!CENA NA OSEBO V DVOPOSTELJNI SOBI V VISOKI SEZONI: od 214 EUR

Cena vključuje:

- 2x nočitev v standardni dvoposteljni sobi,
- 2x domač zajtrk,
- soljenje ovc na Jenkovi planini v spremstvu izkušenega vodnika,
- malico v Češki koči,
- brezplačno parkirišče,
- brezplačen wi –fi.

Doplačila:

- doplačilo za enoposteljno sobo: 30 % cene paketa,
- 4 – hodna večerja (tradicionalne jedi) : 30 € / osebo,
-turistična taksa: 2 € / osebo / dan,
-nadgradnja sobe: glej cenik.

Popusti:

-Otroci od 7 – 12 let: 30 %
-Otroci 2 – 6 let: 50 %
-Najem savne: 10 %
-Najem gorskega kolesa: 10 %

 
Ponudba je informativne narave. V skladu z interesom, vam uredimo ponudbe za druge termine in vrste nastanitve. Za vse informacije smo na voljo na tel: +386 41 467 008 ali 
e – mail: info@senkovadomacija.si.


 

3 - dnevni kolesarski oddih na Šenkovi domačiji na Jezerskem

3 dni / 2 noči 

Jezersko je raj za gorske kolesarje, saj lahko v objemu gora doživite in občutite pristno lepoto neokrnjene narave in njeno bližino. Izbirate lahko med več različnimi kolesarskimi potmi in prekolesarite celotno jezersko občino.

- Tri nepozabne ture z izjemnimi razgledi
- Tereni primerni za izkušene kolesarje s treking ali gorskimi kolesi 
- Celovito doživetje podeželskega življenja stran od mestnega vrveža1. dan: Šenkova domačija – Jezerski vrh – Ankova planina – Šenkova domačija. 
Popoldanski prihod na Šenkovo domačijo, kjer vas prijazno sprejmemo. Namestitev v sobo / apartma ali čas za postavljanje šotora. Popoldne lahko izkoristite za vzpon po cesti do Jezerskega vrha, ki je skupaj z dolino Kokre eden najbolj priljubljenih med cestnimi kolesarji okoliških občin. Zložna serpentinasta asfaltna cesta vas po 4 kilometrih pripelje do mejnega prehoda. Če vam čas dopušča, lahko od Jezerskega vrha pot nadaljujete levo po makadamski poti, ki vas pripelje na Rakeževo. Na robu travnika, kjer je bila včasih kmetija, stoji stolp in panoramska kamera. Ko se naužijete sonca in prelepega razgleda, pot nadaljujete do Ankove planine, kjer je bila nekoč karavla. Povratek na Šenkovo domačijo. Po želji vam pripravimo okusno 3 – hodno večerjo iz domačih sestavin, ki jih sami pridelujemo na naši kmetiji. Po večerji možnost sprostitve v savni ali na masaži. Nočitev. 

S kolesom od Šenkove domačije do Ankove planine
Razdalja: 7 km 
Višinska razlika: 300 m (vzpon)
Čas: 1 h (vzpon)

2. dan: Šenkova domačija – Pečovnik – Šenkova domačija.
Zjutraj krepčilni zajtrk na Šenkovi domačiji. Od Šenkove domačije se s kolesom odpeljete mimo Planšarskega jezera skoz središče vasi, po glavni cesti proti Kranju. Po dveh izrazitih serpentinah se v zaselku Spodnji kraj odcepite desno v dolino Komatevre. Rahlo se vzpnete in kmalu se vam na desni odpre pogled na nekdanji kamnolom lehnjaka, kjer si lahko na kratko oddahnete. Pot nadaljujete po makadamski poti pod Robnikovo kmetijo, je odcep za Virnikovo planino, kjer je danes učni center slovenskih gorskih reševalcev. Vi nadaljujete levo mimo partizanske bolnišnice Krtina, kmetije Komatevra in lovske koče na Staniču vse do ruševin nekdanje karavle na Pečovniku. Počitek in povratek po isti poti. Prosto popoldne za sprostitev. Po želji si lahko privoščite okusno domačo večerjo. Nočitev. 

S kolesom od Šenkove domačije do Pečovnika
Razdalja: 14 km 
Višinska razlika: 740 m (vzpon)
Čas: 2 h (vzpon)

3. dan: Šenkova domačija – Ovčje koče – Šenkova domačija.
Dan se na kmetiji začne s petelinjim petjem, ki vas prebudi v umirjenem vzdušju, skupaj s sončnim vzhodom. Privoščite si še zadnji zajtrk na Šenkovi domačiji in se s kolesom odpravite novim dogodivščinam naproti. Po že znani poti se spustite do središča vasi, kjer prek slikovitega lesenega mosta zavijete desno. Asfaltna cesta vas vodi mimo Mlinarjeve kmetije po klancu do nekdanjega smučišča Mali vrh, kjer se pot spremeni v makadamsko. Sledite cesti, ki se vzpenja vse do Mlinarjevega sedla, kjer je nad cesto urejeno razgledišče s klopco. Privoščite si kratek oddih s pogledom na verigo Karavank in Jezersko. Od razgledišča se pot zravna, mestoma celo spušča. Vozite se visoko nad dolino reke Kokre. Ko prispete do makadamskega parkirišča, vas časa le še strm, a kratek vzpon po gozdni vlaki do hišice na Ovčjih kočah. Lep travnik pred hiško in še lepši razgled na Storžič in Karavanke so zaslužena nagrada za vloženi trud. Vrnitev po isti poti. Nasvidenje Jezersko! 

S kolesom od Šenkove domačije do Ovčjih koč 
Razdalja: 11 km 
Višinska razlika: 350 m (vzpon)
Čas: 1 h 30 min (vzpon)CENA NA OSEBO V DVOPOSTELJNI SOBI: od 119 EUR

Cena vključuje: 
- 2x nočitev v standardni 2 posteljni sobi 
- 2x domač zajtrk
- Brezplačno parkirišče
- Brezplačen wi –fi 

Doplačila: 
- 4 – hodna večerja (tradicionalne jedi) : 30 € / osebo 
- Turistična taksa 2 € / osebo / dan

Popusti: 
- Otroci 2 – 12 let: 50 % 
- Najem savne: 10 % 
- Najem gorskega kolesa: 10 % 
 
Ponudba je informativne narave.  V skladu z interesom, vam uredimo ponudbe za druge termine in vrste nastanitve. Za vse informacije smo na voljo na tel: +386 41 467 008 ali e – mail: info@senkovadomacija.si.

8 - dnevni pohodniški paket na Šenkovi domačiji - manj zahtevni pohodi

8 dni / 7 noči, razgledni vrhovi in turistični biseri Jezerskega 

Jezersko, raj med gorami, okrog katerega se pnejo vrhovi Kamniško – Savinjskih Alp in Karavank, zadovolji še tako zahtevnega pohodnika. Tereni so primerni tako za pohodnike začetnike kot tudi za izkušene gornike in alpiniste. Vsakdo, ki hribe nosi v srcu, bo pri nas našel nekaj zase. Jezersko ljubiteljem hribov in gora nudi izjemna doživetja v vseh letnih časih; pomlad nas preseneti v prelepih barvah cvetočih travnikov, poletje zadiši po posušenem senu, jeseni se dolina obarva v tisočerih odtenkih rjave, rdeče in rumene, pozimi pa v belem plašču zavita pokrajina vzbuja posebne občutke.

- Prav vsak izmed vrhov nam pričara edinstvene razglede na Kamniško Savinjske Alpe in verigo Karavank.
- V objemu gorskih koč, ob skodeli dišečega čaja, nas prevzame občutek domačnosti. 
- Sončni vzhodi ali zahodi v hribih so posebno doživetje, ki jih ni mogoče kar tako pozabiti. 


1. dan: Šenkova domačija.
Popoldanski prihod na Šenkovo domačijo, kjer vas prijazno sprejmemo. Namestitev v sobo / apartma ali čas za postavljanje šotora. Predlagamo, da za začetek spoznavanja in za »noge raztegnit« obiščete nekaj bolj prepoznavnih jezerskih točk. Mimo cerkve svetega Andreja ob glavni cesti vas pot vodi do točke, kjer lahko poskusite daleč naokrog znano jezersko slatino in si privoščite kozarec. Jezerska »kisla voda« vsebuje veliko amonijevih in manganovih snovi, zaradi česar je še posebej priporočljiva za ljudi s srčno – žilnimi obolenji. Pot nadaljujete po glavni cesti, do table, ki vas desno usmeri proti Planšarskemu jezeru, ki je najbolj znana in obiskana točna Jezerskega. Naprej mimo jezera skoz »Sibirijo« nadaljujete do začetka tematske poti in se usmerite levo mimo kmetij Kropivnik in Jenk, kjer lahko pokukate v 500 let staro veličastno Jenkovo kasarno. Za Jenkovo kmetijo zavijete levo po makadamu in krog je sklenjen. Po želji še večerja in nočitev. 

Krožna pot
Dolžina  poti: 5 km 
Predviden čas hoje: 1,5 h  
Višinska razlika:  50 m 

2. dan: Šenkova domačija – Jezerski vrh – Pristovški Storžič – Jezerski vrh – Šenkova domačija
Zjutraj krepčilen zajtrk na Šenkovi domačiji. Najbolj zagrizeni planinci se lahko peš odpravite iz Šenkove domačije mimo prostora za kampiranje do glavne ceste, kjer je odcep na staro cesto proti Jezerskemu vrhu. Vsi malo manj zagrizeni, pa se z avtom odpeljete do mejnega prehoda Jezerski vrh in od tam nadaljujete peš. Na pravo pot vas opozarjajo avstrijske markacije (v barvah avstrijske zastave). Za vzpon priporočamo krajšo in zahtevnejšo levo pot, ki se začne na območju gozdne ceste in nadaljuje prek travnika ter skalnega sedla na severozahodno senčno pobočje. Tam nekaj previdnosti ob ozkem izpostavljenem prečenju ni odveč. Še nekaj klinov in jeklenic in že ste na grebenu. Vrh Pristovškega Storžiča krasi mogočen kovinski križ z napisom iz nekih drugih, preteklih časov. Na vrhu se razgled odpre čez Koroško in Kranjsko, prek Karavank, vse do Julijcev. Povratek je mogoč po isti poti ali po manj zahtevni poti naprej čez vrh mimo Pasterkovega vrha in Skalarjeve planine na Jezerski vrh. Povratek z avtomobilom ali peš po stari poti z Jezerskega vrha. Prosto popoldne za počitek na kmetiji ali sprehod po dolini. Po želji večerja (ob 18:00) in nočitev.

Peš od Šenkove domačije do je Jezerskega vrha
Dolžina poti: 1,8 km 
Predviden čas hoje: 0,5 h  
Višinska razlika:  220 m 

Peš z Jezerskega vrha do Pristovškega Storžiča
Dolžina poti: 3,8 km 
Predviden čas hoje: 1,5 h  
Višinska razlika:  550 m 

3. dan: Šenkova domačija – Češka koča na Spodnjih ravneh – (Vratca -) Šenkova domačija 
Zajtrk na Šenkovi domačiji. Po zajtrku se odpravite ne enega bolj prepoznavnih pohodov na Jezerskem in v Kamniško – Savinjskih Alpah na Češko kočo. Do 120 let stare lepotice se lahko odpravite peš kar od Šenkove domačije, mimo kmetij Jenk in Koprivnik ter po tematski poti mimo Anceljna vse do parkirišča ali pa ta prvi del poti opravite z avtomobilom. Od tam imate na izbiro mnogo poti, ki vodijo do starodavne lepotice. Najbolj obljudena vas od parkirišča vodi desno proti Štularjevi planini, kjer večkrat prečite novozgrajeno gozdno cesto. S planine nadaljujete po stezi in kmalu se priključite poti z Jezerskega in malo naprej še od tovorne žičnice. Pred vami je lepši in bolj zahteven del poti, mestoma opremljen z jeklenico prek Štengc in Hudičevih klancev. Čez mostičke in lojtrco vas pot pripelje do Mrzle doline, od koder je le še streljaj do Češke koče. Tam si ob prelepih razgledih privoščite čaj in kakšno domačo dobroto na žlico. Za tiste željne še dodatne mere adrenalina pa priporočamo vzpon še na bližnji razglednik Vratca, ki ponuja nekaj prave gorske akcije. Od Češke koče se vzpnete do razcepa nad Kampeljcom (največji balvan v okolici), ter nadaljujete desno prek melišča do vstopa v žleb med Vratci in Zelenim kupom. Od tam le še hiter skok po krušljivem, z jeklenicami opremljenem žlebu in že ste na vrhu, od koder se vam odpre prelep razgled na Makekovo in Ravensko kočno. Povratek po isti poti nazaj do Češke koče in naprej v dolino. Popoldanski počitek na Šenkovi domačiji. Po želji večerja in nočitev. 

Peš od Šenkove domačije do parkirišča v dolini Ravenske kočne
Dolžina poti: 3,5 km
Predviden čas hoje: 45 min  
Višinska razlika:  110 m 

Peš od parkirišča do Češke koče
Dolžina poti: 3,3 km 
Predviden čas hoje: 1 h 45 min  
Višinska razlika:  530 m 

Peš od Češke koče do Vratc
Dolžina poti: 0,9 km 
Predviden čas hoje: 45 min  
Višinska razlika:  260 m 

4. dan: Šenkova domačija – Virnikov Grintovec – Šenkova domačija
Po obilnem zajtrku na Šenkovi domačiji se lahko kar peš odpravite proti središču vasi ali pa se do tja pripeljete z avtomobilom, ki ga parkirate na parkirišču pri občini. Virnikov Grintovec skupaj s Pristovških Storžičem in Stegovnikom predstavlja ostanek koralnega grebena izpred 250 milijonov let. Na tem območju se nahajajo najstarejše in najmlajše kamnine na slovenskih tleh. Mimo farne cerkve sv. Ožbolta in župnišča se po markirani poti vzpnete do kmetije Žmitek, nadaljujete po gozdni poti pod Žmitkovim Špicem do sedelca, kjer se priključite na gozdno cesto. Sledite cesti do markiranega odcepa pod Žarkovimi pečmi do sedla Žingerc. Na travniku se priključite poti iz Cort in kmalu ste na mestoma izpostavljenem razglednem grebenu. Oddahnete si in se v dolino vrnete po isti poti. Vrnitev na Šenkovo domačijo. Preostanek dneva namenjen uživanju. Možnost večerje na Šenkovi domačiji, nočitev. 

Peš od Šenkove domačije do središča Jezerskega 
Dolžina poti: 3 km
Predviden čas hoje: 30 min 
Višinska razlika: 0 m 

 Peš iz središča Jezerskega do Virnikovega Grintovca
Dolžina poti: 4 km
Predviden čas hoje: 2 h 
Višinska razlika: 750 m 

5. dan: Šenkova domačija  - center vasi – (Stara cerkev –) Šenkova domačija
Zjutraj vas najprej čaka bogat kmečki zajtrk. Po treh dneh, preživetih v hribih, je čas za dan oddiha. Pri osebju povprašajte po dobri knjigi ali družabni igri in se prepustite ležernemu vzdušju. Popoldne pa si privoščite sprehod mimo Planšarskega jezera, »za krajem« do centra vasi, kjer so picerija, trgovina, hotel Planinka, farna cerkev svetega Ožbolta. Lahko se po kratkem klancu vzpnete tudi do Stare cerkve, od koder se vam odpre pogled na Grintovec in Kočno še iz druge perspektive, se dogovorite za degustacijo sira na kmetiji Karničar ali pa si privoščite pico in kavico z razgledom v piceriji Kočna. Vrnitev na Šenkovo domačijo po isti poti. Večerja po želji in nočitev.

Peš od Šenkove domačije do Stare cerkve
Dolžina poti: 3,8 km
Predviden čas hoje: 45 min 
Višinska razlika: 70 m 

6. dan: Šenkova domačija – Goli vrh – Šenkova domačija
Zajtrk na Šenkovi domačiji. Po zajtrku se lahko peš odpravite po tematski poti do parkirišča ob izhodišču za gorske cilje v Ravenski kočni (opis enak kot prvi del poti za Češko kočo), ali pa se z avtom odpeljete do tja. Od parkirišča zagrizete levo v klanec po zahodnem pobočju Golega vrha. Pot je sicer mestoma strma, a ne izpostavljena, ves čas poteka v senci, kjer vam hladno zavetje daje gozd. Po približno uri hoda prispete na Jenkovo planino, tukaj se pot razcepi, vi nadaljujete po levi, sicer pa je Goli vrh kot na dlani in ga je težko zgrešiti. Še malo grizenja kolen in že ste na čudovitem razglednem vrhu, od koder je prelep razgled tako na severno steno Grintovcev kot tudi na jezersko dolino, Karavanke, ob jasnem vremenu, se v daljavi vidi tudi Triglav. Na vrhu si privoščite čaj in sendvič iz nahrbtnika, morda se vam pridružijo tudi Šenkove ovce avtohtone jezersko – solčavske pasme, ki se v poletnih mesecih pasejo tukaj. Povratek pa isti poti, mimo Jenkove planine do parkirišča in naprej na Šenkovo domačijo. Umirjeno popoldne. Po želji večerja na Šenkovi domačiji in nočitev. Za sprostitev si lahko privoščite še savno in masažo.

Peš od Šenkove domačije do parkirišča v dolini Ravenske kočne
 Dolžina poti: 3,5 km
 Predviden čas hoje: 45 min  
 Višinska razlika:  110 m 

Peš od parkirišča do Golega vrha
Dolžina poti: 3,3 km 
Predviden čas hoje: 2 h  
Višinska razlika:  790 m  

7. dan: Šenkova domačija – Kališče – (Storžič-) Šenkova domačija
Zajtrk. Po zajtrku se z avtomobilom odpeljete v smeri proti Preddvoru in Kranju. Ko prispete na Spodnje Jezersko, pred gostiščem Kanonir zavijete desno in se peljete naravnost v Dol, ko se pot razcepi v dve enakovredni cesti, sledite spodnji, ki vodi v Podstoržič. Avto pustite na manjšem parkirišču pred rampo in pot nadaljujete peš po cesti, sledite oznakam za Storžič in po gozdu prispete do Bašeljskega sedla. Od tam sledite znakom za Dom na Kališču, kjer si privoščite malico in topel čaj ter uživate v malce drugačnem razgledu, kot ste ga vajeni od zadnjih dni. Za vse željne dodatnega izziva pa se kar sam ponuja podaljšek na Storžič. Vrnete se do Bašeljskega sedla in se po jugovzhodnem grebenu povzpnete na vrh. Povratek po isti poti prek Bašeljskega sedla do Podstoržiča in vrnitev na Šenkovo domačijo. Možnost večerje na Šenkovi domačiji in nočitev. 

Peš od Podstoržiča do Kališča
Dolžina poti: 9 km 
Predviden čas hoje: 2 h 15 min  
Višinska razlika:  810 m

Peš od Bašeljskega sedla do Storžiča
Dolžina poti: 2 km 
Predviden čas hoje: 45 min  
Višinska razlika:  530 m

8. dan: Šenkova domačija -  Veliki vrh – odhod domov 
Še zadnji zajtrk na Šenkovi domačiji. Pomahamo si v slovo in si obljubimo, da se drugo leto spet vidimo, potem pa se z avtom odpeljete do centra vasi, kjer na parkirišču ob občini parkirate avto. Po pločniku se usmerite naprej proti šoli. Še pred šolo zavijete levo preko mostu in pot nadaljujete po asfaltni cesti, ki kasneje preide v makadam. Makadamska cesta vijuga okrog nekdanjega smučišča in nas po dobrih dveh kilometrih pripelje do označenega odcepa za Veliki vrh. Zavijemo levo na markirano stezo, ki nas zložno privede do Mlinarjevega sedla, od tu pa se zagrize v strmine Velikega vrha: po strmem gozdu nadaljujete na greben in med rušjem do vrha. Spet vas presenetijo novi pogledi in hribi, ki jih občudujete že cel teden, zasijejo v novi perspektivi. Povratek nazaj po isti poti. Nasvidenje Jezersko! 
 
Peš od centra Jezerskega do Velikega vrha: 
Dolžina poti: 5 km
Predviden čas hoje: 2 h  
Višinska razlika:  840 m 

CENA NA OSEBO V STANDARDNI DVOPOSTELJNI SOBI: od 390 EUR

Cena vključuje:
- 7x nočitev z zajtrkom v standardni dvoposteljni sobi
- 7x okusen domač zajtrk
- paket dobrodošlice
- brezplačno parkirišče
- brezplačen Wi - Fi
- knjižica Jezerska planinska pot
- zemljevid Kamniško - Savinjskih Alp


Doplačila:
- turistična taksa odrasli: 2 EUR / osebo / dan
- doplačilo za enoposteljno sobo: 30 %
- nadgradnja sobe: po ceniku
-4 - hodna tradicionalna večerja

Popusti:
- otroci od 2 - 12 let: 50 %
- najem savne: 10 %
- najem gorskega kolesa: 10 %
 

8 - dnevni pohodniški paket na Šenkovi domačiji - bolj zahtevni pohodi

8 dni / 7 noči, skalna brezpotja in najvišji vrhovi 

Jezersko, raj med gorami, okrog katerega se pnejo vrhovi Kamniško – Savinjskih Alp in Karavank, zadovolji še tako zahtevnega pohodnika. Tereni so primerni tako za pohodnike začetnike, kot tudi za izkušene gornike in alpiniste. Vsakdo, ki hribe nosi v srcu, bo pri nas našel nekaj zase. Jezersko ljubiteljem hribov in gora nudi izjemna doživetja v vseh letnih časih; pomlad nas preseneti v prelepih barvah cvetočih travnikov, poletje zadiši po posušenem senu, jeseni se dolina obarva v tisočerih odtenkih rjave, rdeče in rumene, pozimi pa v belem plašču zavita pokrajina vzbuja posebne občutke.

- Nad prepadnimi stenami, v strmih meliščih in na razglednih vrhovih začutite pravi smisel življenja.
- V objemu gorskih koč, ob skodeli dišečega čaja, vas prevzame občutek domačnosti. 
- Sončni vzhodi ali zahodi v gorah so posebno doživetje, ki jih ni mogoče kar tako pozabiti. 


1. dan: Šenkova domačija – Jezerski vrh – Pristovški Storžič – Jezerski vrh – Šenkova domačija 
Zgodnje popoldanski prihod na Šenkovo domačijo, kjer vas prijazno sprejmemo. Namestitev v sobo / apartma ali čas za postavljanje šotora. Za noge ogret, se že popoldne lahko odpravite na prvi pohod. Najbolj zagrizeni planinci, se kar peš odpravite iz Šenkove domačije mimo prostora za kampiranje do glavne ceste, kjer je odcep na staro cesto proti Jezerskemu vrhu. Vsi malo manj zagrizeni, pa se z avtom odpeljete do mejnega prehoda Jezerski vrh in od tam nadaljujete peš. Na pravo pot vas opozarjajo avstrijske markacije (v barvah avstrijske zastave). Za vzpon priporočamo krajšo in zahtevnejšo levo pot, ki se začne na območju gozdne ceste in nadaljuje prek travnika ter skalnega sedla, na severozahodno senčno pobočje. Tam nekaj previdnosti ob ozkem izpostavljenem prečenju ni odveč. Še nekaj klinov in jeklenic in že ste na grebenu. Vrh Pristovškega Storžiča krasi mogočen kovinski križ z napisom iz nekih drugih, preteklih časov. Na vrhu se razgled odpre čez Koroško in Kranjsko, prek Karavank, vse do Julijcev. Povratek je mogoč po isti poti ali po manj zahtevni poti naprej čez vrh, mimo Pasterkovega vrha in Skalarjeve planine na Jezerski vrh. Povratek z avtomobilom ali peš po stari poti z Jezerskega vrha, na Šenkovo domačijo, kjer že diši po sveže skuhani večerji. Nočitev. 

Peš od Šenkove domačije do je Jezerskega vrha
Dolžina poti: 1,8 km
Predviden čas hoje: 0,5 h 
Višinska razlika:  220 m 

Peš z Jezerskega vrha do Pristovškega Storžiča
Dolžina poti: 3,8 km
Predviden čas hoje: 1,5 h 
Višinska razlika:  550 

2. dan: Šenkova domačija - Velika baba – Šenkova domačija
Krepčilen zajtrk na Šenkovi domačiji. Peš se lahko odpravite kar od Šenkove domačije, mimo kmetij Jenk in Koprivnik ter po tematski poti mimo Anceljna, vse do parkirišča ali pa ta prvi del poti opravite z avtomobilom. Od parkirišča zagrizete levo v klanec po zahodnem pobočju Golega vrha.  Pot ves čas poteka v senci, kjer vam hladno zavetje daje gozd. Po približno uri hoda prispete na Jenkovo planino, tukaj se pot razcepi, vi nadaljujete po desni, prek s starimi macesni poraščenega grebena do Male Babe. Od tam naprej do Velike Babe nadaljujete po izpostavljenem grebenu (zelo zahtevna pot), kjer sledite naravnim prehodom, tam namreč ni nameščenih umetnih varoval. Še kratek spust in nato vzpon in že ste na vrhu Velike babe, ki je svoje ime dobila po značilni obliki. Če goro opazujemo od zahoda, namreč izgleda kot obraz z ruto. Celoten greben Babe leži na meji z Avstrijo, tako se vam razgled odpre na Koroško na eni strani ter ostenja Grintovcev in jezersko dolino na drugi. Po krajšem počitku pot nadaljujete naprej, do Jezerskega sedla, od koder se spustite do Kranjske koče na Ledinah, kjer si privoščite malico in čaj, nato pa prijetno utrujeni in polni vtisov sestopite nazaj do parkirišča in na Šenkovo domačijo. Po želji večerja na Šenkovi domačiji in nočitev. 

Peš od Šenkove domačije do parkirišča v dolini Ravenske kočne
Dolžina poti: 3,5 km
Predviden čas hoje: 45 min  
 Višinska razlika:  110 m 

Peš od parkirišča do Velike babe 
Dolžina poti: 4,7 km 
Predviden čas hoje: 3 h 30 min  
Višinska razlika:  1100 m 

Peš od velike babe prek Ledinskega vrha in Ledin do parkirišča
Dolžina poti: 5,6 km 
Predviden čas hoje: 3 h  
Višinska razlika:  1100 m (sestop) 
 
3. dan: Šenkova domačija – Češka koča – Kočna – Grintovec – Češka koča – Šenkova domačija
Privoščite si obilen kmečki zajtrk, saj je pred vami naporen dan. Odpravite se na enega bolj prepoznavnih pohodov na Jezerskem in v Kamniško – Savinjskih Alpah, mimo Češke koče, na Kočno in Grintovec. Do 120 let stare lepotice se lahko odpravite peš kar od Šenkove domačije, mimo kmetij Jenk in Koprivnik ter po tematski poti mimo Anceljna, vse do parkirišča ali pa ta prvi del poti opravite z avtomobilom. Do Češke koče vodijo številne poti, najbolj obljudena vas pelje v območju gozdne ceste do Štularjeve planine in naprej čez hudičeve klance, štengce, lojtrco in Mrzlo dolino do Češke koče. Nadaljujete prek melišč Spodnjih in Zgornjih Ravni in se pri razcepu držite desne poti, ki vas pripelje do vstopa v vzhodno steno Kočne. Po zavarovani poti se vzpnete do severnega grebena in naprej do razcepa za Dolško škrbino. Pot je mestoma izpostavljena, skala pa krušljiva, zato je čelada nepogrešljiv del opreme. Že ste na zelo slikovitem prehodu, skozi skalno razpoko, kjer se je potrebno plaziti. Še manjše melišče in že stojite na vrhu najbolj markantne gore daleč naokoli! Ves trud je bogato poplačan s prelepim razgledom. Po krajšem počitku se vrnete do Dolške škrbine, od koder se vzpnete na steno Grintovca in na vrh. Juhu!!! Odpočijete si, zajamete svež gorski zrak in uživate v teh neponovljivih trenutkih. Nato se po Frischaufovi poti spustite do Mlinarskega sedla in od tam prek melišč do Češke koče. Čas je za okušanje dobrot, ki jih pripravlja oskrbnica Carmen. Povratek od Češke koče do parkirišča in Šenkove domačije po že poznani poti. Po želji vam na Šenkovi domačiji pripravimo okusno večerjo. Morda si danes privoščite še razvajanje v savnah ali na masaži? 
 
Peš od Šenkove domačije do parkirišča v dolini Ravenske kočne
Dolžina poti: 3,5 km
Predviden čas hoje: 45 min  
 Višinska razlika:  110 m 

Peš od parkirišča do Češke koče
Dolžina poti: 3,3 km 
Predviden čas hoje: 1 h 45 min  
Višinska razlika:  530 m 

Peš od Češke koče do Kočne 
Dolžina poti: 2,8 km 
Predviden čas hoje: 3 h 30 min 
Višinska razlika:  1000 m 

Peš od Kočne do Grintovca
Dolžina poti: 1,7 km 
Predviden čas hoje: 1 h 45 min 
Višinska razlika: 230 m 

Peš od Grnitovca po Frischaufovi poti do Češke koče 
Dolžina poti: 3,4 km 
Predviden čas hoje: 2 h 30 min  
Višinska razlika: 1020 m (spust)
 
4. dan: Šenkova domačija  - center vasi – Stara cerkev – Šenkova domačija
Po treh dneh aktivnosti, si noge zaslužijo nekaj počitka. Umirjen zajtrk na Šenkovi domačiji. Dopoldne lahko preživite v senci starodavnih dreves na travniku pred hišo. Pri osebju povprašajte po dobri knjigi ali družabni igri in se prepustite ležernemu vzdušju. Popoldne pa si privoščite sprehod mimo Planšarskega jezera, »za krajem« do centra vasi, kjer so picerija, trgovina, hotel Planinka, farna cerkev svetega Ožbolta. Lahko se po kratkem klancu vzpnete tudi do Stare cerkve, od koder se vam odpre pogled na Grintovec in Kočno še iz druge perspektive, se dogovorite za degustacijo sira na kmetiji Karničar ali pa si privoščite pico in kavico z razgledom v piceriji Kočna. Vrnitev na Šenkovo domačijo po isti poti. Večerja po želji in nočitev. 
 
Peš od Šenkove domačije do središča Jezerskega 
Dolžina poti: 3,6 km
Predviden čas hoje: 45 min 
Višinska razlika: 70   m  
 
5. dan: Šenkova domačija – Kališče – Storžič - Šenkova domačija
Zajtrk. Po zajtrku se z avtomobilom odpeljete v smeri proti Preddvoru in Kranju. Ko prispete na Spodnje Jezersko, pred gostiščem Kanonir zavijete desno in se peljete naravnost v Dol, ko se pot razcepi v dve enakovredni cesti, sledite spodnji, ki vodi v Podstoržič. Avto pustite na manjšem parkirišču pred rampo in peš nadaljujete po cesti, sledite oznakam za Storžič in po gozdu prispete do Bašeljskega sedla. Od tam sledite znakom za Dom na Kališču, kjer si privoščite malico in topel čaj ter uživate v malce drugačnem razgledu, kot ste ga vajeni od preteklih dni. Nato se vrnete do Bašeljskega sedla in se po jugovzhodnem grebenu povzpnete na vrh. Storžič, ki je ime dobil po svoji izrazito stožčasti obliki na vrhu krasi lesen križ. Ob jasnem vremenu uživate v razgledu na Julijce, Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe. V dolini pa se razprostirata Kranjsko polje in Ljubljanska kotlina. Sestopite lahko po isti poti ali po poti čez Škarjev rob do Javorniškega prevala. Od tu pot nadaljujete desno, nazaj v dolino Podstoržič, kjer se po cesti vrnete do avtomobila in na Šenkovo domačijo. Prestanek dneva namenjen počitku in nabiranju novih moči. Po želji večerja na Šenkovi domačiji, nočitev. 

Peš od Podstoržiča do Kališča

Dolžina poti: 9 km 
Predviden čas hoje: 2 h 15 min  
Višinska razlika:  810 m

Peš od Kališča do Storžiča
Dolžina poti: 2 km 
Predviden čas hoje: 1 h 30 min  
Višinska razlika:  600 m

Peš od Storžiča prek Javorniškega prevala v Podstoržič 
Dolžina poti: 9,7 km 
Predviden čas hoje: 3 h
Višinska razlika: 1410 m

6. dan: Šenkova domačija – ferata – Češka koča - (Vratca–) Šenkova domačija
Krepčilni zajtrk na Šenkovi domačiji. Ferrata vabi! Pred vami je eno najbolj atraktivnih doživetij. V kolikor nimate svoje varovalne opreme, vam na Šenkovi domačiji posodimo varovalni komplet za ferate. Peš se po že znani poti odpravite do parkirišča za v Češko kočo ali pa se do tam odpeljete z avtomobilom. Tokrat od parkirišča pot nadaljujete naravnost, mimo zapornice po makadamu do tovorne žičnice. Od tovorne žičnice nadaljujete naprej in sledite oznakam za Kranjsko kočo na Ledinah. Na razpotju se usmerite desno po melišču. Pot vas pripelje do vstopa v ferato. Pripravite opremo in se odpravite novim dogodivščinam naproti. V začetnem delu se pot strmo vzpenja, malo stopov zahteva veliko moči v rokah (ocena E). Pred kratkega previsa, prispemo na manj zahteven teren. Tam se prvi del poti konča. Tu se z leve priključi pot, ki omogoča umik iz ferate. Kmalu se pot nadaljuje ob jeklenici, sledi zahtevnejši detajl prek gladkega previsa (D+), za tem pa strmina počasi popušča. Še malo in že smo na izstopu. Po kratkem travniku se priključimo na pot malo pred Češko kočo! Za tiste, ki vas ferata še ni popolnoma utrudila,  pa priporočamo vzpon še na bližnji razglednik Vratca. Od Češke koče se vzpnete do razcepa nad Kampeljcom (največji balvan v okolici) ter nadaljujete desno prek melišča, do vstopa v žleb med Vratci in Zelenim kupom. Od tam le še hiter skok po krušljivem, z jeklenicami opremljenem žlebu in že ste na vrhu, od koder se vam odpre prelep razgled na Makekovo in Ravensko kočno. Povratek po isti poti do Češke koče, od koder se vrnete v dolino po že poznani poti. Po želji vam na Šenkovi domačiji pripravimo večerjo. Nočitev. 

Peš od Šenkove domačije do parkirišča v dolini Ravenske kočne
Dolžina poti: 3,5 km
Predviden čas hoje: 45 min  
Višinska razlika:  110 m 

Peš od parkirišča do Češke koče
Dolžina poti: 3,3 km 
Predviden čas hoje: 1 h 45 min  
Višinska razlika:  530 m 
 
Peš od Češke koče do Vratc
Dolžina poti: 0,9 km 
Predviden čas hoje: 45 min  
Višinska razlika:  260 m 
 
7. dan: Šenkova domačija – Ledine – Koroška Rinka – Kranjska Rinka – Ledine – Šenkova domačija
Zgoden zajtrk na Šenkovi domačiji. Spet se peš po že znani poti odpravite do parkirišča ali pa se do tam odpeljete z avtomobilom. Od parkirišča pot nadaljujete naravnost, mimo zapornice po makadamu do tovorne žičnice. Od tovorne žičnice nadaljujete naprej in sledite oznakam za Kranjsko kočo na Ledinah, ki vas pripelje do slovenske poti. Po klinih in jeklenicah se povzpnete po steni in skozi grapo do bolj položnega terena med rušjem in že ste pri Kranjski koči na Ledinah. Od tam pot nadaljujete po ne izpostavljenem terenu proti Jezerskemu sedlu, vmes občudujete ostanke edinega slovenskega ledenika (Ledenika pod Skuto). Odcepite se desno in pot po melišču vas vodi pod steno proti Koroški Rinki, nato sledite varovani poti vse do vrha (zelo zahtevna pot). Ko na vrhu adrenalin popusti, ostane samo še čisti užitek! Vendar pustolovščine še ni konec! Za nadaljevanje do Kranjske Rinke sledite poti nekaj deset metrov nižje in se vzpnite na sosednji vrh. Sestop nazaj po enaki poti.  Za najbolje pripravljene, pa se tura lahko nadaljuje prek Skute in Dolgega hrbta, s sestopom prek Mlinarskega sedla do Češke koče in od tam v dolino. Povratek na Šenkovo domačijo. Prijetno utrujeni si lahko privoščite 3 – hodno večerjo. Nočitev. 

Peš od Šenkove domačije do parkirišča v dolini Ravenske kočne
Dolžina poti: 3,5 km
Predviden čas hoje: 45 min  
Višinska razlika:  110 m

Peš od parkirišča v dolini Ravenske kočne do Koče na Ledinah (Slovenska pot)
Dolžina poti: 2, 8 km 
Predviden čas hoje: 2 h 
Višinska razlika: 700 m

Peš od Koče na Ledinah do Rink 
Dolžina poti: 2, 7 km 
Predviden čas hoje: 3 h 
Višinska razlika: 750 m 

8. dan: Šenkova domačija -  Veliki vrh – odhod domov 
Še zadnji zajtrk na Šenkovi domačiji. Pomahamo si v slovo in si obljubimo, da se drugo leto spet vidimo, potem pa se z avtom odpeljete do centra vasi, kjer na parkirišču ob občini parkirate avto. Po pločniku se usmerite naprej, prot šoli. Še pred šolo, zavijete levo, preko mostu in pot nadaljujete po asfaltni cesti, ki kasneje preide v makadam. Makadamska cesta vijuga okrog nekdanjega smučišča in nas po dobrih dveh kilometrih pripelje do označenega odcepa za Veliki vrh. Zavijete levo na markirano stezo, ki vas zložno privede do Mlinarjevega sedla, od tu pa se zagrize v strmine Velikega vrha: po strmem gozdu nadaljujete na greben in med rušjem do vrha. Spet vas presenetijo novi pogledi in hribi, ki jih občudujete in ste jih obiskali ta teden, zasijejo v novi perspektivi. Povratek nazaj po isti poti. Nasvidenje Jezersko! 

Peš od centra Jezerskega do Velikega vrha
Dolžina poti: 5 km
Predviden čas hoje: 2 h  
Višinska razlika:  840 m 


CENA NA OSEBO V DVOPOSTELJNI SOBI: od 390 EUR


Cena vključuje: 
- 7x nočitev v standardni 2 posteljni sobi 
- 7x domač zajtrk
- paket dobrodošlice
- Brezplačno parkirišče
- Brezplačen wi –fi 
- Knjižico Jezerska planinska pot 
- Zemljevid Kamniško – Savinjskih Alp 

Doplačila: 
- 4 – hodna večerja (tradicionalne jedi) : 30 € / osebo 
- Turistična taksa 2 € / osebo / dan

Popusti: 
- Otroci od 7 – 12 let: 30 % 
- Otroci 2 – 6 let: 50 % 
- Najem savne: 10 % 
- Najem gorskega kolesa: 10 % 
 
Ponudba je informativne narave.  V skladu z interesom, vam uredimo ponudbe za druge termine in vrste nastanitve. Za vse informacije smo na voljo na tel: +386 41 467 008 ali e – mail: info@senkovadomacija.si 

Informacije o dolžini poti, predvidenem času hoje in višinski razliki veljajo samo v eno smer (navzgor). Edina izjema je 1. dan, ko se dane informacije navezujejo na celotno krožno pot. 

4 - dnevni zimski paket za družine (3 noči za ceno 2)

4 dni / 3 noči 

Za družine z otroki smo pripravili predlog aktivnega 4 - dnevnega oddiha na Jezerskem s pestrim naborom zimskih aktivnosti. Za ceno 2 noči lahko pri nas med tednom (od torka do petka) bivate 3 noči.

-              Otroka zaupajte v varne roke učitelju smučanja, vi pa se podajte na krog s tekaškimi smučmi

-              Večer lahko preživite na drsališču ali pa se odpravite na nočno sankanje

-              Doživetje zaokrožite z domačimi dobrotami in razvajanjem v velnesu


  

1.            dan (torek): Šenkova domačija – Park Jezersko (sankanje). 

Popoldanski prihod na Šenkovo domačijo, kjer vas prijazno sprejmemo. Namestitev v sobo ali apartma. Po predhodni rezervaciji popoldne lahko izkoristite za sankanje v Parku Jezersko. V osnovno ceno sankanja so vključene 3 vožnje s kombijem na vrh sankaške proge. Po sankanju si privoščite čaj in kuhano vino, nato pa sledi povratek na Šenkovo domačijo. Po želji vam pripravimo okusno 4–hodno večerjo iz domačih sestavin, ki jih sami pridelujemo na naši kmetiji. Nočitev. 

2.            dan (sreda): Šenkova domačija – sprehod po Jezerskem – Šenkova domačija.

Če si želite, vam na Šenkovi domačiji pripravimo zajtrk. Potem se podate na sprehod po Ravnem s čudovitim razgledom na Kamniško – Savinjske Alpe. Mimo kampa se levo usmerite po makadamu proti kmetiji Jenk. Če vas zanima, na kmetiji poprosite za ključe in si ogledate etnološki muzej v Jenkovi kasarni. Pot nadaljujete mimo kmetije Koprivnik do Parka Jezersko, in prek Sibirije do Planšarskega jezera. Od tam nadaljujete pot do glavne ceste in se ob cesti sprehodite do Jezerske slatine, jo poskusite in se mimo cerkve svetega Andreja vrnete do Šenkove domačije. Popoldne lahko preživite na drsališču pri Planšarskem jezeru. V kolikor nimate svoje opreme si jo tam lahko tudi izposodite. Vrnitev na Šenkovo domačijo. Nočitev. 

3.            dan (četrtek): Šenkova domačija – Park Jezersko – Šenkova domačija.

Dan se na kmetiji se začne s petelinjim petjem, ki vas prebudi v umirjenem vzdušju. Po želji vam pripravimo zajtrk, potem pa se odpeljete do Parka Jezersko, kjer otroke predate v varne roke smučarskega učitelja, v spremstvu katerega bodo osvajali nove smučarske veščine (v parku nudijo tudi izposojo opreme tako za alpsko smučanje, kot tudi za tek na smučeh). Vi pa se odpravite na tek na smučeh. Popoldanski povratek na Šenkovo domačijo. Po želji večerja na Šenkovi domačiji. Ste za večerni najem savne in vroče kadi?   

4.            dan (petek): Šenkova domačija – Park Jezersko – odhod domov.

Še zadnje jutro na Šenkovi domačiji. Pomahamo si v slovo, z avtomobilom se odpeljete do Parka Jezersko, kjer si spet privoščite smučarsko – tekaški dan ali pa se odpravite na pohod s krpljami. Nasvidenje Jezersko!


CENA NA OSEBO (OB BIVANJU V APARTMAJU ZA 4 OSEBE): od 98,5 EUR

Cena vključuje: 

-              3x nočitev v apartmaju za 4 osebe 

-              Brezplačno parkirišče

-              Dvodnevna karta za smučarsko-tekaške proge

-              Brezplačen wi –fi 

 

Doplačila: 

-             okusen domač zajtrk: 15 €/osebo

-              okusen domač zajtrk (otrok 3 – 12 let: 7,5 €

-             4 – hodna večerja (tradicionalne jedi) : 30 € / osebo

-             4 – hodna večerja (otrok 3 – 12 let) : 15 €  

-              turistična taksa 2 € / osebo / dan

-             turistična taksa (otrok 7 – 18 let) 1 € /dan

 

Popusti: 

-              Najem savne ali vroče kadi: 10 % 

-              Najem opreme za tek na smučeh: 10 % 

 

Ponudba je informativne narave.  V skladu z interesom, vam uredimo ponudbe za druge termine in vrste nastanitve. Možnost aktivnosti opisanih v programu je odvisna od sneženih razmer. Za organizirano sankanje je potrebna in učenje smučanja ali teka na smučeh je potrebna predhodna najava. Za vse informacije smo na voljo na tel: +386 41 467 008 ali e – mail: info@senkovadomacija.si.

 

3 - dnevni zimski užitki na Šenkovi domačiji na Jezerskem

3 dni / 2 noči 

V zadnjih letih Jezersko postaja eden najpomembnejših smučarsko -tekaških centrov pri nas. V idealnih razmerah lahko tečete na vsak dan sveže urejenih 17 km prog. Svoj zimski oddih pa lahko popestrite s prijetnim sproščanjem v našem velnesu in razvajanjem z okusno domačo hrano.

-              Naužijte se skrbno urejenih prog primernih za začetnike in nadaljevalce

-              V Parku Jezersko si izposodite krplje ali turne smuči in se odpravite na nepozabno avanturo 

-              Doživetje zaokrožite z razvajanjem v velnesu in ekološkimi domačimi dobrotami


  

 

1.            dan: Šenkova domačija – tekaške proge  – Šenkova domačija. 

Popoldanski prihod na Šenkovo domačijo, kjer vas prijazno sprejmemo. Namestitev v sobo ali apartma. Popoldne lahko izkoristite za prvi stik s tekaškimi progami. Če nimate svoje opreme, si jo lahko izposodite pri nas. V kolikor bi si želeli malo pomoči pri smučarsko – tekaških začetkih ali pa bi radi izpopolnili svojo tehniko, vam uredimo učitelja. V ugodnih sneženih razmerah smuči obujete že na našem dvorišču in se odpravite raziskovat razgibane terene smučarsko tekaških prog. Povratek na Šenkovo domačijo. Po želji vam pripravimo okusno 4 – hodno večerjo iz domačih sestavin, ki jih sami pridelujemo na naši kmetiji. Po večerji možnost sprostitve v savni ali v lesenem sodu z vročo vodo. Nočitev. 

 

2.            dan: Šenkova domačija – smučarsko tekaške proge (do tovorne žičnice) – Šenkova domačija.

Zjutraj krepčilni zajtrk na Šenkovi domačiji. Po zajtrku se opremite za tek na smučeh in se odpravite na pravo tekaško avanturo, ki vas pripeljejo vse do tovorne žičnice pod ostenji Kamniško – Savinjskih Alp. Vrnitev na Šenkovo domačijo. Po želji si popoldne privoščite razvajanje v velnesu ali se odpravite do Planšarskega jezera, kjer je urejeno drsališče. Pob 18h si lahko privoščite okusno domačo večerjo. Nočitev. 

 

3.            dan: Šenkova domačija – Štularjeva planina - odhod domov.

Dan se na kmetiji začne s petelinjim petjem, ki vas prebudi v umirjenem vzdušju. Privoščite si še zadnji zajtrk na Šenkovi domačiji, potem pa se odpeljete do Parka Jezersko, kjer si izposodite krplje ali turne smuči in se odpravite na pohod. Smučarsko – tekaškim progam sledite do že poznane tovorne žičnice, od tam pa nadaljujete desno po gozdni cesti, ki ji vijugasto sledite vse do Štularjeve planine. Po približno uri in pol hoje prispete na cilj malo nad 1200 m n.m.v. Ob koči se nadihate in si privoščite čaj ter prigrizek iz nahrbtnika, nato pa sestopite po isti poti. Nasvidenje Jezersko!

 

CENA NA OSEBO V DVOPOSTELJNI SOBI: od 133 EUR

Cena vključuje: 

-              2x nočitev v standardni 2 posteljni sobi 

-              2x domač zajtrk

-              brezplačno parkirišče

-              brezplačen wi –fi

-              karta za smučarsko - tekaške proge

 

Doplačila: 

-              4 – hodna večerja (tradicionalne jedi) : 30 € / osebo 

-              turistična taksa 2 € / osebo / dan

 

Popusti: 

-              Otroci 2 – 12 let: 50 % 

-              Najem savne ali vroče kadi: 10 % 

-              Najem opreme za tek na smučeh: 10 % 

 

Ponudba je informativne narave.  V skladu z interesom, vam uredimo ponudbe za druge termine in vrste nastanitve. Za vse informacije smo na voljo na tel: +386 41 467 008 ali e – mail: info@senkovadomacija.si.

Obiščite nas

Copyright 2024, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?