REZERVACIJA/BOOKING

Sobe in apartmaji

Na Šenkovi domačiji vam nudimo nastanitev v dveh obnovljenih stavbah; v glavni hiši na domačiji, ki jo imenujemo stara hiša in v manjši, preužitkarski hiši. V obeh je skupaj 11 enot in 30 ležišč. Nudimo različno velike apartmaje in sobe, poleg tega pa je na kmetiji v poletnem času možno tudi kampirati.

Apartmaji so štirje; Kamra, ki lahko gosti do 6 oseb, Gank 5, Kovačnica 4 in Pekarnica 2. Sobe so večinoma dvoposteljne, ena je triposteljna, še v tri je možno dodati po eno dodatno ležišče, ena med sobami ima ločeni ležišči. Verjamemo, da boste v naši ponudbi našli nastanitveno enoto, ki bo najbolj ustrezala vašim željam. Posebnost naših stavb je v uporabi domačega lesa, ki smo ga uporabili pri gradnji in ponovna uporaba starega lesa iz obeh stavb, ki smo ga uporabili za lesene oblog sten in rustikalno pohištvo v sobah.

V naših sobah dobite vse potrebno za prijetno preživljanje vašega oddiha. Opremljene so po sodobnih standardih in vam nudijo kvalitetno posteljnino, brisače, pripomočke za osebno higieno, sušilnik za lase, trezor za shranjevanje vrednejših predmetov ter pribor za kuhanje kave ali čaja. Apartmaji so opremljeni s kuhinjo, kjer je vsa potrebna posoda za pripravo okusnih dopustniških obrokov, s hladilnikom in jedilno mizo s pripadajočimi stoli. V večje tri apartmaje je za vaše udobje dodana tudi sedežna garnitura.

Če bi vam deževni dnevi preprečili aktivnosti na prostem, si v apartmaju ali sobi lahko ogledate tudi kakšen film, saj so vsi opremljen s televizorji, v skupnih prostorih pa si lahko izposodite zanimive knjige iz naše knjižnice ali namizne igre, s katerimi si popestrite družinske počitnice. Možna je tudi uporaba saven v kletnih prostorih preužitkarske hiše. Razvajate se lahko v finski ali infrardeči savna z velikim prostorom za počitek, ki je vedno primerno ogrevan. Po savnanju pa si lahko privoščite masažo in se prepustite čudežnim rokam našega maserja Luke.

Naša ponudba apartmajev


Apartma Kamra
Apartma Gank 
Apartma Pekarnica
Apartma Kovačnica

Naša ponudba sob


Ovčarska soba
Kaša - soba
Špajza - soba
Furmanska soba

Golcarska sobaJagrska sobaŠuštarska soba


Stara hiša

Stara Šenkova hiša, od leta 1949 zavarovana kot kulturni spomenik, je z obnovo dobila osveženo podobo, ohranjene pa so vse njene lastnosti, ki jo delajo tako posebno.

V obnovljeni stari hiši, ki se ponaša s 500-letno zgodovino, je v pritličje umeščena kuhinja, jedilnica, pisarna, recepcija in prostor za točenje pijač. Najbolj mogočen prostor stare hiše je velika, podolgovata, obokana veža, ki danes služi kot recepcija in prostor za sprejem gostov. V njej je ohranjena tudi črna kuhinja, kjer prav lepo diši po dimu in nas spominja na čase, ko so se v njej sušili suhomesnati izdelki. V sedanji pisarni, ki je nedolgo nazaj služila naši družini kot spalnica, je bila prvotno kovačnica, namenjena podkovanju konjev in izdelavi drugih kovaških izdelkov za potrebe kmetije in mimoidočih popotnikov. Z veseljem vam vse te prostore razkažemo in razložimo njihovo zgodovino. Pet sob in dva apartmaja pa se nahaja v dveh mansardah, do katerih dostopamo po lesenih, jesenovih stopnicah skozi obokan prehod med vežo in zgornjim nadstropjem.
 
Sobe so razvrščene v dve nadstropji; v prvi mansardi je apartma za 4 osebe in dve triposteljni sobi ter skupni oziroma konferenčni prostor. V drugi mansardi pa so manjše sobe; tri dvoposteljne sobe in en apartma za dva. Za obnovo podstrešja in opremo sob smo uporabili veliko starega lesa, ki smo ga ohranili iz starega ostrešja in strehe. Mojstri mizarji so z veliko domiselnostjo za vsako sobo izdelali unikatno rustikalno pohištvo. Sobe na zahodni strani imajo manjše notranje balkone oziroma lože, apartma v drugi mansardi na vzhodni strani pa veliko panoramsko okno s pogledom na ostenje Grintovcev. V sobah lepo diši po oljenem lesu, ki ustvarja zelo prijetno bivalno klimo in nudi popolno sprostitev.

V kopalnicah, ki so prav tako deloma opremljene z lesom se nahaja velika steklena tuš kabina, nameščena na nedrsečo tuš kadičko, kamniti umivalnik, kozmetično ogledalo, fen za sušenje las in nekaj kozmetičnih pripomočkov (milo za roke, lase in telo, vatirane paličice, vata za čiščenje ličil ter kozmetični robčki). Seveda je v vsaki kopalnici zadostno število brisač in toaletni papir. Vrata, ki kopalnico ločijo od sobe, so drsna, obešena na velika kovana vodila in so posamezni sobi v poseben okras.

Konferenčni oziroma skupni prostor je opremljen s stoli in mizami in je namenjen druženju poslovne skupine ali družine ob namizni igri ali gledanju filma. Velika steklena stena, ki prostor loči od hodnika je deloma založena s knjigami iz naše družinske knjižnice, deloma pa služi kot razstavni prostor za stare predmete iz bogate hišne zgodovine. Knjige si lahko izposodite in si z njimi krajšate deževne dne ali bogatite počitniške spomine ob branju pod mogočnimi drevesi naše kmetije. 

Kovačnica, Pekarnica, Jagrska, Šuštarska, Furmanska, Ovčarska in Golcarska

Sobe in apartmaje smo poimenovali po dejavnostih oziroma poklicih, ki so jih opravljali naši predniki.

Tako imamo v hiši apartma Kovačnica, ki nas opominja na to, da je bila v pritličju stavbe nekoč prisotna kovaška dejavnost. Apartma je primeren za bivanje družine s 4-imi člani. Ima ločeno sobo za starše, v dnevnem prostoru pa nišo s posteljo, v kateri udobno spita in se igrata dva otroka. Velikost zakonske postelje je 180*200 cm, otroške pa 160*200 cm. V dnevnem prostoru je poleg mize še raztegljiv kavč, omara, televizor in trezor za shranjevanje dragocenosti. Kuhinja je opremljena s štedilnikom z dvema električnima kuhalnima ploščama, mikrovalovno pečico, hladilnikom, grelnikom vode ter vso potrebno posodo za kuhanje in postrežbo hrane. V kopalnici, ki je prav tako deloma opremljena z lesom se nahaja velika steklena tuš kabina, kozmetično ogledalo, fen za sušenje las in nekaj kozmetičnih pripomočkov (milo za roke, lase in telo, vatirane paličice, vata za čiščenje ličil ter kozmetični robčki). Seveda dobite v apartmaju vse potrebne brisače, posteljnino in kuhinjske krpe.
Apartma Kovačnica


Jagrska soba bi se pravilno slovensko morala imenovati lovska in nakazuje na to, da je bil lov v preteklosti močno povezan tudi s člani Šenkove kmetije.  Ata Ludvik je bil prav tako lovec, vendar ni rad streljal živali, zato pa je v lovski organizaciji z veseljem opravljal delo blagajnika. V sobi, opremljeni z lovskimi motivi lahko prebivajo trije gostje, saj je poleg zakonske postelje, velikosti 180*200 cm, vanjo postavljen tudi kavč, ki se raztegne v ležišče. V omari je shranjen trezor, nad dolgo mizo pa visi televizor. V prostorni kopalnici je tuš kabina s stekleno steno in vsemi pripomočki, ki jih potrebujete v kopalnici (brisače, milo za roke, gel za tuširanje, šampon, vatirane palčke za ušesa, papirnati robčki in fen za sušenje las).
Jagrska soba


Šuštarska soba je posvečena prednikom gospodarja Drejca Karničarja. Njegov ded Franc, kasneje pa tudi oče Andrej sta bila na Jezerskem poznana kot Šuštarjova, kar pomeni, da sta bila čevljarja in sta ročno izdelovala čevlje. V ta spomin smo v sobo namestili tablo, ki je nekoč označevala čevljarsko delavnico in nekaj kopit, po katerih so čevlje izdelali za vnaprej znane kupce. Soba je največja od vseh in ima tri postelje, prostora pa je dovolj še za otroško posteljico, postavljeno pod mansardno steno. Gostje lahko v poletnem času uživajo na notranjem balkonu oziroma loži ter skozi strešno okno preverijo, kakšne so razmere v hribih. V kopalnici je kotno ogledalo, tuš kabina in vsi potrebni higienski pripomočki (milo za roke, lase in telo, vatirane paličice, vata za čiščenje ličil ter kozmetični robčki).
Šuštarska soba


Manjši apartma v drugi mansardi pa smo poimenovali Pekarnica, saj je bil naš prednik po babičini strani nekoč pek in je med obema vojnama v Vanišu imel pekarno. V apartmaju sta dva prostora; spalnica in opremljena kuhinja z jedilno mizo za dve osebi. Seveda je v apartmaju tudi moderno opremljena kopalnica. V kopalnici, ki je prav tako deloma opremljena z lesom se nahaja velika steklena tuš kabina, kozmetično ogledalo, fen za sušenje las in nekaj kozmetičnih pripomočkov (milo za roke, lase in telo, vatirane paličice, vata za čiščenje ličil ter kozmetični robčki). Seveda dobite v apartmaju vse potrebne brisače, posteljnino in kuhinjske krpe. Apartma ima eno strešno okno in veliko panoramsko okno na vzhodni strani hiše, skozi katerega lahko opazujete dogajanje na dvorišču in razmere v hribih.
Apartma Pekarnica


Furanje ali prevozništvo je tesno povezano z našimi predniki na Štularjevi kmetiji, ki je zrasla ob stari tovorni poti na Jezerski vrh in prevoznike, oziroma po takratno furmane, oskrbovala s spočitimi konji, hrano in prenočišči. V ta spomin je opremljena Furmanska soba, ki je edina od sob, v kateri stojita dve ločeni postelji velikosti 90*200 cm. Postelji na željo gostov lahko tudi združimo v večje, zakonsko ležišče. V sobi je iz starega lesa izdelana omara in manjša mizica, ter enaka oprema, kot v ostalih sobah (trezor, kotliček, televizor, polno opremljena kopalnica s tuš kabino).
Furmanska soba


Ostaneta nam še dve sobi, Ovčarska in Golcarska, ki sta umeščeni na zahodno stran stavbe in se ponašata z manjšima notranjima balkonoma. Zakonski postelji sta velikosti 160*200 cm, kopalnici pa imata za razliko od drugih sob nihajna vrata.

Na vseh kmetijah so se v preteklosti vsaj malo ukvarjali z golcarijo oziroma gozdarstvom. Pri Štularju so imeli tri žage, na katerih so predelovali svoj les in les drugih lastnikov gozdov. Dedek Ludvik je bi po poklicu lesni manipulant, kar bi danes pomenilo, da je trgoval z lesom. Med drugim je služboval v Nazarjah, svojo žago pa je imel v Kokri, ki so jo po vojni na žalost nacionalizirali. Ena izmed Štularjevih žag je bila tudi na lokaciji sedanjega Gostišča ob jezeru. Tudi ta je bila nacionalizirana in po vojni je ni bilo mogoče dobiti nazaj v naravi. Na Šenkovi domačiji so med drugim pred drugo svetovno vojno in še tudi po njej stanovali golcarji, ki so golcarili za Štularjeve.
 
Ovčarska soba
Golcarska sobaOvčereja pa je še danes ena glavnih kmetijskih dejavnosti na Jezerskem in na Šenkovi domačiji, kjer s pridom uporabljamo pridelke, ki nam jih ovca daje; meso, volno in kože. V obeh sobah so razstavljeni predmeti, ki poudarjajo značaj vsake sobe in vam pomagajo vživeti se v dediščino naših prednikov, ki so v preteklih stoletjih ustvarjali zgodovino mogočne stavbe.
Nastanitev v preužitkarski hiši


Zgodba nove Preužitkarice nas popelje v čase, ko sta gospodar kmetije in njegova žena kmetijo predala svojemu nasledniku, sama pa sta v preužitek dobila prostor v manjši hiši, imenovani preužitkarica. Za vas smo Šenkovo preužitkarsko hišo z letnico 1669 postavili na novo in jo preuredili v prijetno okolje za sprostitev po napornem delovnem ritmu. V njej nudimo dvanajst ležišč, razporejenih v dve dvoposteljni sobi v pritličju in dva luksuzno opremljena apartmaja za 4 osebe v mansardi. V Preužitkarici so poleg vas dobrodošli tudi vaši hišni ljubljenčki.
Gank, Kamra, Špajza in Kaša

V apartmaju Kamra je prostora za 4-6 oseb. Posebnost apartmaja je njegova oprema. Predelna stena je oblečena v les, ki je bil vgrajen v stari preužitkarski hiši, v njem je obnovljena stara zakonska postelja s pripadajočima nočnima omaricama in star predalnik. Poleg postelje je v prostoru tudi kavč, ki se po potrebi lahko spremeni v posteljo. Kuhinja je izdelana iz obnovljenega starega lesa in okrašena s prikupnimi srčki. Jedilna miza je izdelana iz domačega pisanega jesenovega lesa. V manjši sobi sta nameščeni še dve ločeni ležišči, na posebno željo pa v apartma lahko postavimo tudi otroško posteljo. Apartma ima tudi večjo kopalnico s tuš kabino.
Apartma Kamra

Apartma Gank je malo manjši od Kamre in je namenjen bivanju 4 ali 5 oseb. Opremljen je z novim masivnim smrekovim pohištvom in ima dva ločena prostora. V manjšem prostoru sta dve postelji, primerni tako za otroke kakor tudi za odrasle goste. V večji prostor je postavljena zakonska postelja, poleg nje pa je v njem tudi manjši kavč, ki se po potrebi lahko spremeni v dodatno ležišče. V notranjem delu glavnega prostora je urejena kuhinja, ki je izdelana iz starega smrekovega lesa. Apartma ima balkon s pogledom na Ravensko Kočno in veliko kopalnico s tuš kabino. Apartma Gank


V pritličju preužitkarske hiše na vas čakata dve prijetno opremljeni dvoposteljni sobi z lastno kopalnico. Naravni materiali, uporabljeni ob opremljanju naše nove stavbe, nudijo zdravo klimo in prijetno domačnost. Postelja iz oljenega smrekovega lesa se odlično kombinira s toplimi macesnovimi tlemi posebej za naš objekt, izbrane kljuke in keramične luči pa prostoru dajo pomembno piko na i. Sobi sta poimenovani po prostorih, ki sta bila na tem mestu v stari preužitkarski hiši; leva je Kaša, desna pa Špajza. Pred obema sobama je skupna kuhinja in večji prostor za druženje.


Soba Kaša
Soba Špajza

Savna

Za popolno sprostitev smo v kleti preužitkarske hiše uredili prostor za wellness s finsko in infrardečo savno ter masažno sobo. Iz diskretno opremljenega prostora za počitek se pozimi lahko odidete ohladit ven na sneg, poleti pa na zunanji terasi lovite prijetno tople sončne žarke.Okolica kmetije
Obiščite nas

Copyright 2024, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?