REZERVACIJA/BOOKING

Kolesarjenje

Jezersko je med prebivalci okoliških občin že dolgo znano kot zanimiva in v poletnih mesecih zelo oblegana kolesarska točka. Predvsem je priljubljeno med cestnimi kolesarji, ki jih privlači vijugasta cesta skozi dolin reke Kokre in naprej prek Jezerskega do mejnega prehoda Jezerski vrh.

Ker je Jezersko majhen kraj z omejenimi možnostmi parkiranja, je kolesarjenje lahko prijeten in okolju prijazen način za spoznavanje kraja in njenih lepot.
Za vse ljubitelje stranpoti in makadama pa Jezersko ponuja tudi več gorsko kolesarskih  poti. Med bolj priljubljenimi je vzpon prek Mlinarskega sedla do Ovčjih koč, ki vas pripelje visoko nad dolino Kokre, od koder se odpre prelep pogled na Storžič. V Ravenski kočni je najbolj priljubljena gorsko kolesarska tura do tovornih žičnic in naprej v Štularjevo planino. Med bolj znanimi je tudi vzpon na Jezerski vrh in naprej do Ankove planine, od koder lahko občudujete panoramo Kamniško – Savinjskih Alp. Še en zanimiv izlet je prek Spodnjega Jezerskega v dolino Komatevre pod Karavanke do Pečovnika.

Natančne opise gorsko kolesarski tur si lahko preberete na povezavi.
Na Šenkovi domačiji izposojamo gorska kolesa.

Združenje Outdoor Slovenia nam je podelilo enega kolesarja. Kar pomeni, da smo kolesarjem prijazna nastanitev in da nudimo osnovno infrastrukturo, ki je pomembna za goste kolesarje.

Obiščite nas

Copyright 2024, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?