REZERVACIJA/BOOKING

Tek na smučeh


Kljub malo slabšim zimam, ki nas spremljajo zadnja leta, na Jezerskem vseeno poskrbimo, da lahko okusite vsaj malo zimskih užitkov. V zimsko-letnem parku ob začetku tematske poti tudi v primeru pomanjkanja naravnega snega s tehničnim snegom zasnežimo in uredimo tekaški krog v dolžini 1350 metrov. Krog ima 30 metrov višinske razlike in poteka po zelo razgibanem terenu. Poleg teka Park Jezersko nudi tudi sankanje in izposojo sank ter mini smučišče za mlajše otroke in začetnike v alpskem smučanju. Več o ponudbi si preberite na povezavi.
V primeru naravnega snega pa si tekaške smuči lahko obujete že na našem dvorišču. V optimalnih pogojih je urejenih do 17 kilometrov prog za klasično in drsalno tehniko, ki vas popeljejo globoko v dolino Ravenske kočne, prav pod mogočna ostenja Grintovcev. Tek na smučeh ima na Jezerskem že dolgo tradicijo, saj so Jezerjani tekli in prirejali tekme v teku na smučeh že dolgo pred alpskim smučanjem. Tereni so primerni za vse starostne skupine in vrste tekačev. Na ravninskih travnikih so proge primerne za začetnike, razgibanost terena do kmetije Ancel in naprej proti tovorni žičnici pa zadovolji še tako zahtevnega rekreativca. Uporaba tekaških prog je plačljiva, prispevek znaša 7 evrov. Karte lahko kupite pri nas ali v Parku Jezersko. 

Na Šenkovi domačiji vam nudimo tudi izposojo tekaške opreme za klasično in drsalno tehniko (čevlji, smuči, palice). Na voljo imamo čevlje od številke 29 do 48 in smuči za otroke in odrasle tekače.

Za dodatne informacije nas pokličite na telefon 041 467 008 ali nam pišite na info@senkovadomacija.si.

Cross Country Ski Holidays


Od leta 2022 smo člani združenja Cross Country Ski Holidays. Cross Country Ski Holidays nam je podelil kategorijo "Nordic Basic", kar pomeni, da pri nas dobite osnovne tekaške informacije, usmeritve ter si izposodite tudi tekaško opremo. Radi vam svetujemo pri izbiri načina teka, opreme in vas usmerimo na pravo tekaško progo. Če potrebujete učitelja teka na smučeh, vam ga lahko pomagamo najti in najeti.

Vljudno vabljeni na Jezersko, na tekaške proge v objemu Ravenske kočne!


Obiščite nas

Copyright 2024, Izdelava MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?